Skip to main content

Любимите летни коктейли с бяло вино

Остава по-малко от седмица до официалното начало на лятото и вече сме нетърпеливи за дългите нощи, чудните разговори на или за морето и горещите емоции. За да освежим настроението, решихме да ви предложим кратък списък с нашите любими летни коктейли с бяло вино. Да, заслужава си да опитате всеки от тях!

Stock wine photo of a glass of White Wine with the bottle.

1. Маргарита с бяло вино

Необходими съставки:1 бутилка леко бяло вино300 г сок от лимонвода2 чаши сок от портокал½ чаша текиламорска соллаймпортокал или лайм за декорация

Frosted glass of a margarita cocktail served with ice and slice of lime with whole limes at side

Начин на приготвяне:Всички съставки се смесват в шейкър и се разклащат добре. Коктейлът се разлива в охладени чаши, като ръбът на всяка от тях предварително се навлажнява с парченце лайм, след това се потапя в морска сол.

2. Коктейл с пъпеш и бяло вино

Необходими съставки:1 пъпеш (300 г)150 г захар2 зърна смлян черен пипер1 цветче карамфил1 л бяло виноканела

Summer drinks and cocktails

Начин на приготвяне:Пъпешът се обелва и нарязва на парченца, смесва се с останалите продукти и се пасира. Слага се в хладилник да се охлади. Сервира се във високи чаши или бурканчета, добавят се кубчета лед и мента за украса.

3. Сангрия с бяло вино

Необходими съставки:1 л бяло виноябълка, лимони, портокали, лаймкафява захаргазирана вода

(CM) COCKTAILS_CM04 Cocktails in the studio on Thursday June 19, 2008. White Sangria. Cyrus McCrimmon, The Denver Post

Начин на приготвяне:Плодовете се нарязват на парчета, без да се маха кората. В голяма кана се сипва виното, добавя се захар и газирана вода. Оставя се в хладилник за около 12 часа. Сервира се с лед.

zoom_1

Знаем, че летните рецепти ви допаднаха, а изненадите съвсем не спират дотук! Един от вас ще получи специален подарък - приспособление за изстудяване на вино :)Оставете до 16.06. (четвъртък) коментар под публикацията във Facebook кой от трите коктейла нямате търпение да опитате и имате шанса да се насладите на едно още по-свежо лято!


Credits: Getty Images & Fashion Days