Skip to main content

На фокус: тренчкот за пролетния сезон

Защо е необходимо в гардероба на всяко момиче непременно да има поне един тренчкот? Защото това е дреха, неподлежаща на капризите на времето, излъчваща свобода и елегантност. Абсолютна класика. Ако искате да постигнете шик без усилия, то това, от което имате нужда, е тъкмо тренчкот. А и не е за подминаване фактът, че е доста актуален и практичен за пролетта.

Независимо дали е елемент от формална, или пък по-лежерна визия, тренчкотът (наричан понякога просто тренч) е в съвършена хармония с актуалния напоследък тренд на свободните кройки. Неговата сила се крие не само в елегантния му силует, но и в потенциала му да ви пренесе между два сезона. Освен това пасва на всякакъв тип фигура, което го прави доста универсален и желан за всеки гардероб.

Пролетта е сезон, в който си играем с пропорциите и сме доста по-смели в експериментите – все ни се иска да опитаме нещо ново. Ето защо смятаме, че сега е най-подходящото време за лек ESPRIT тренчкот с геометрична кройка, съчетан подобаващо с риза на ситно райе и чифт снежнобели панталони. Лесно и бързо добавяме нотка блясък със забележителни сандали на ток и масивно колие.

Полъхът на 70-те години се усеща силно сред трендовете този сезон, така че защо да не се възползваме максимално от тази възможност? Комбинирайте ESPRIT тречкот с топ на принтове и класическа пола от деним, за да подчертаете седемдесетарското вдъхновение. Ако искате да трасформирате тази визия и да й добавите щипка съвременно звучене, просто сменете топа с раиран пуловер и чифт обувки на ток с каишка около глезена.

ESPRIT_trench_collage_1

ESPRIT_trench_collage_2

За още повече вдъхновение можете да разгледате снимките от галерията по-горе.


Credits: Getty Images