Skip to main content

Да надникнем в бъдещето: Неонови отблясъци

Навярно и вие като нас сте забелязали колко по-къси започват да стават дните. Но няма място за есенна меланхолия и тъга от настъпващия сезон. Уверяваме ви, че той пристига с куп страхотни модни попадения и тенденции, които ще повдигнат духа ви!

Докато множеството очи са насочили поглед далеч към 60-те години и пастелната палитра (нашите също, не ни разбирайте погрешно...), прокрадва се и лек намек за нещо съвсем различно по модните подиуми напоследък. Вълнуващи и хитро поднесени на публиката неонови лъчи ще осветяват дори най-тъмните нощи безкомпромисно и стилно. Е, може би все пак си оставаме в ерата на нормалното и класическо облекло, но това съвсем не означава да се ограничаваме и да не изглеждаме малко по-ярки от очакваното. Ето как някои дизайнери са се справили със задачата.

Alexander-Wang-FW14-01

Alexander-Wang-FW14-02Alexander Wang Fall Winter 2014

Vionnet-FW14-02

Vionnet-FW14-01

Vionnet Fall Winter 2014

Altuzarra-FW14-02

Altuzarra-FW14-01Altuzarra Fall Winter 2014

Сивите и черни спортни елементи на облеклото са подчертани с ярък неонов нюанс при моделите на Alexander Wang и в тази си комбинация изглеждат едновременно смели и балансирани. Vionnet пък ни показва колко добре си пасват неоново зелените райета и синият цвят. Altuzarra предлага идея как да интегрираме неоновия тренд към ежедневното си облекло, смесвайки наутралната палитра с обсебващи плодови нюанси.

Е, събрахте ли смелост да пробвате този почти електрически зареден тренд? Съберете погледите и после ни се похвалете!


Credits: Getty Images.