Skip to main content

Какво представлява Сомбре?

Сомбре може и да изглежда като правописна грешка (спомнете си всеобщата мания по омбре прическите), но за отрицателно време се превърна в хит номер едно. Ето защо искаме да ви споделим всичко, което знаем по темата.

Сомбре постепенно започна да измества свръхпопулярния омбре стил от фризьорските салони. Но какво представлява на практика?

Самата дума комбинира две понятия: мек (soft) и омбре (ombre). Така се означава по-мекият вариант на омбре прическата. Ако поискате от своя коафьор да ви угоди на сомбре каприза, знайте, че резултатът предполага разлика максимум до 2-3 тона спрямо оригиналния цвят на косата ви (още по-точно от корените ви) .

Може би побързахте да заклеймите тази мода като подходяща само за блондинки или светлокоси дами, но ние смятаме за чудесно и прилагането й върху по-тъмни коси. Всъщност, ако сте брюнетка, можете да обогатите цвета си със златист, карамелен или меден нюанс – възможностите са безкрайни.

Едно обаче е сигурно: сомбре ще ви даде доста по-натурален вид от класическото омбре и контрастът няма да е така отчетлив. Преди да пристъпите прага на салона за красота, просто се запитайте дали имате нужда от нещо по-нежно и изтънчено, или предпочитате нещо по-забележимо и ярко. Въпрос на лично усещане и избор!

И за да обобщим: Искате ли да имате омбре визията на Нина Добрев (вляво), или ще се ориентирате към сомбре решението на Шей Мичел (вдясно)?

Nina-and-ShayВижте разликата в контраста между собствените им корени и боядисана част от косата и бързо ще вземете най-правилното решение за себе си, сигурни сме в това!


Credits: Getty Images