Skip to main content

Уверени в избора си: Биляна Проданова и Елена Петрелийска

Този месец ще те запознаем с две момичета, които също като теб обичат модата, пътуванията, усмивките ... и да пазаруват от fashiondays.bg

WEARCONFIDENCE // ORDERCONFIDENCE

Биляна Проданова e на 25 г. Бивша национална състезателка по художествена гимнастика (Вицеевропейска, Балканска и Републиканска шампионка) и Мис София през 2015г.

spOK1

Kaкво те кара да се чувстваш уверена?

Увереността ми идва от постигнатото през годините, от моите знания и от натрупания опит. От това, че съм убедена в това, което искам да бъда.

Кои са любимите ти дрехи в гардероба?

През деня съм спортно-елегантна. Вечер - задължително на висок ток и убийствено секси.

Какво те спасява, когато се чудиш какво да облечеш?

Спасяват ме моите приятелки.

Как избираш дрехите си – доверяваш ли се сляпо на модните тенденции или се съобразяваш със собствения си стил?

Следя модните тенденции, но разчитам преди всичко на собствения си вкус и предпочитания. Ако не се възприемам в нещо, няма как да го облека.

Кои женски трикове за красота използваш в ежедневието?

Аз съм такава, каквато съм. Не използвам никакви трикове. Ценя естествената красота. Искам да ме виждат и приемат такава, каквато съм в действителност.

Коя е твоята лична формула за увереност?

Вярата, таланта и усмивката ми са моята увереност.

Елена Петрелийска е на 29 г. Занимавам се с много неща, но всички те са свързани с кулинария – работи в семеен бизнес и в кулинарно училище. В момента пише първата си готварска книга и пътува много.

spOK2

Kaкво те кара да се чувстваш уверена?

Това, че знам какво искам, знам какво харесвам, знам какво не харесвам и знам къде искам да стигна. Знам коя съм и къде точно се намирам.

Кои са любимите ти дрехи в гардероба?

Нямам любими. Имам подходящи за различни случаи дрехи. Харесвам дрехите си.

Какво те спасява, когато се чудиш какво да облечеш?

Снимам се почти всеки път преди да изляза навън. И го правя не от суета, а точно заради тези моменти, в които не знам какво да облека. Набързо разглеждам снимките и това веднага ми дава идея какво да облека. Не изпадам често в момент на "Какво да облека". Не допускам да стигна до там, защото започвам да губя много време, а то е ценно и не искам да го пилея в мисли, дали да си сложа бяла или малко по-бяла тениска.

Как избираш дрехите си – доверяваш ли се сляпо на модните тенденции или се съобразяваш със собствения си стил?

Тенденциите са хубаво нещо, но те имат способността да направят човек да изглежда доста смешно и нелепо. Не се доверявам абсолютно напълно на най-новите модни тенденции. Разбира се, съобразявам до някаква степен визията си с тях, но ако нещо обявено за свръх модерно не ми отива, просто не го слагам. Избирам дерхите си според моето усещане за мода и според това какво виждам в огледалото, когато изляза от пробната.

Кои женски трикове за красота използваш в ежедневието?

Не изполвам често силен грим в ежедневието си. Рядко ползвам червило, но пък за сметка на това ползвам молив за устни и гланц. Нанасям малко от молива по контурите на устните си и после разнасям към вътрешността. Слагам за финал малко от гланца, в който съм добавила предварително няколко капки естествено етерично масло - така имам дълготраен цвят на устните си и те не се напукват благодарение на маслото. Винаги имам крем за ръце в себе си, защото в моята работа ръцете са постоянно на показ. Слагам по мъничко няколко пъти през деня, но само върху горната част, а не върху дланта и разнасям. Използвам хайлайтъри за брадичката, носа, челото и скулите си. Вечер мажа лицето си с олио от вечерна иглика и го размазвам само нагоре, никога надолу. Обичам лицето ми да е бяло. Не обичам да съм кафява или много по-тъмна отколкото е естествения ми тен. Винаги мога да облека нещо кафяво..... лицето ми обичам да е бяло - то е само едно и го пазя.

Коя е твоята лична формула за увереност?

Втълпявам си, че съм безстрашна и че мога да се справя. Знам, че имам право да казвам НЕ, без да обяснявам и да се извинявам за решението си. Смятам себе си за ценна.


*Всички продукти са от колекции Пролет/Лято 2017 на fashiondays.bg

*Материалът е от сп. OK!, Май 2017, брой 120