Skip to main content

ЦВЕТЪТ НА 2017 У ДОМА

След като ви показахме как Greenery, изборът на Pantone Color Institute за „Цвят на годината“, се превърна в една от водещите тенденции в модния свят, обръщаме рязко дизайнерската посока към най-личното пространство на всеки от нас – домът. Зелената вълна няма да пропусне нито една област през тази година, придавайки свежест, контраст и енергия на всичко, до което се докосне!

greenery

Ако желаете на презаредите дома си без да правите драстични промени, Greenery е лесен и невероятно удовлетворяващ начин, за да го постигнете. Просто поканете зелената енергия у вас и се забавлявайте!

green1

"Този нюанс на зеленото е по-различен от всички останали видове зелено, които някога сме предпочитали - споделя Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Pantone. "Ние сме обсебени от усещането за нещо истински ново, за съживяване и преоткриване, което този цвят ни кара да чувстваме.“ Споделяйки това мнение ви представяме няколко трика, с които да влеете съживяващата зеленина у дома си.

green2

Кулинарията е вашата страст? Позволете на Greenery да допринесе за доброто ви настроение в кухнята, докато режете зеленчуците, разбърквате сместа за сладкиша или съхранявате приготвените шедьоври, за да изненадате малчуганите на сутринта.

green8Комплект прибори Berghoff

green432Дъска за рязане Lekue

green 556Зелен съд за пара на 2 нива с капак Lekue

green2222Зелени сладкарски формички Lekue

Доказано е, че зеленото е цветът, който най-добре успокоява и подсилва зрението, като същевременно съживява нервната система, сърцето и кръвообращението. Какъв по-добър избор за най-интимната част от дома – спалнята! Дали ще бъде с оригинални графични елементи или живописни природни картини, изберете спалното си бельо внимателно и потърсете онзи зелен детайл в него, който ще ви донесе нужната енергия и спокойствие.

green759483Спален комплект Essenza Home / Спален комплект Tom Tailor Home

green1234455Спален комплект Esprit Home / Цветен спален комплект Leunelle

Банята е пространството у дома, което трябва да крещи „свежест“, „чистота“ и „светлина“ през цялото време. Ако все пак идеята за зелена баня ви стряска, има много други начини да постигнете желания ефект. Поиграйте си с контраста и подберете меки кърпи с различни зелени разцветки и детайли или декорирайте с жълтеникаво-зелени аксесоари за баня.

green775Хавлиена кърпа с фигурална шарка Esprit Home

green3322Комплект зелени кърпи Hobby

green8789Килимче за баня Sorema

green4214Бяла раирана хавлиена кърпа Leunelle / Раирана кърпа в зелени нюанси и бяло с ресни Leunelle

Поради своята неутрална същност, зеленото би могло да бъде ефектно и практично както в по-големи количества, така и в по-малки дози. А понякога зеленият живец може да бъде просто някоя свещ с дъх на природа, чиито пламък ще ви топли и съживява през целия ден.

green27365362Ароматизирана свещ в стъклен съд Yankee Candle

green5745839Зелен объл свещник Yankee Candle

Експериментирайте и декорирайте смело, като поканите зелената свежест не само в гардероба си, но и в дома си! Let’s be GREENery!


Снимки: Getty Images