Skip to main content

Щастливите 7: Ана от Ana's Handbag

Fashion Days Рожден Ден! Тази седмица, на 16-и празнуваме цели 7 години! Минаваме границата “детство” и се хвърляме в дълбоки води, където кампаниите и изненадите отново ще са ежедневие, нашите приятели ще стават все повече, а модата винаги ще бъде наше вдъхновение.

За рождения ни ден решихме да проверим какви са били последните 7 години на блогъри и известни личности, с които сме работили през годините и покрай които израствахме и ние. Днес наред е една чудна дама - Ана, с която имаме дългогодишни модни отношения. Ана вписва блога Ana's Handbag и една от първите блогърки по нашите ширини.


DSC_6414

Фотограф: Мирослава Дерменджиева

Къде беше преди 7 години?

Малко преди да навърша 33 – леко объркана, преследваща нереалистичните си лични очаквания в работа, живот, връзки, отношения и какво ли още не. Тогава изпусках парата с втория ми блог – Ankabanka, още не съществуваше Ana’s Handbag (първият ми блог имаше кратък живот в лятото на 2004-та, когато дори и аз не бях убедена, че знам за какво по дяволите ми е да имам личен блог). Гледайки назад ми е много лесно, в ретроспекция, да реша всички проблеми и дилеми, както е и доста смешно какви неща са ме притеснявали и за какви глупости съм се ядосвала.

Къде те намираме сега?

Около месец пред 40, знам, че нищо не знам - за света, за хората, принципно, но никога не съм била толкова любопитна, колкото съм сега. Искам да мога да откривам по нещо ново всеки ден, да пътувам, да уча нови неща, да подхващам нови проекти, да си блъскам главата в стени – така човек се учи и изпробва на какво всъщност е способен. Т.е. знам, че нищо не знам, но знам какво искам – колкото и шизофренично да звучи, но е точно така. Знам, че за 40 години нищо и половина не можеш да научиш за света, но в същото време знам, че искам никога да не спирам да изследвам, експериментирам, да се срещам с хора, да общувам, да чета, га гледам и да се наслаждавам на живота. Искам да бъда добър, състрадателен и любопитен хедонист.

Имаш ли си любима находка от Fashion Days?

Не е само една – няколко са! Преди няколко Коледи имаше една чудесна кампания с Benetton за деца и тогава снабдих дъщеря ми с чудесни неща. Имам страхотни попадения и от чантите и аксесоарите, също няколко чифта Superga – любимите ми гуменки, за пръв път в България именно във Fashion Days ги открих и закупих. Това лято се възползвах от намаленията на вещи за дома и банята, като така се подготвих с коледните подаръци отдавна и сега по празниците ми остава само да се наслаждавам на живота!

Как се трансформира стилът ти през последните 7 години?

Започнах да употребявам и купувам много по-премерено и съзнателно и да предпочитам качеството пред количеството. Иначе от много години имам 3 стандартни униформи: тениска + дънки + маратонки + кожено яке за свободното време; обувки на ток + дънки + риза + сако или жилетка за работа; обувки на ток + рокля + малка чантичка за събития и официални поводи. Странно с времето започнах силно подчертано да предпочитам черното и когато нося черни дрехи се чувствам все едно съм вкъщи – където и да се намирам. Явно черното е моят щастлив цвят.

DSC_6319

Фотограф: Мирослава Дерменджиева

Колко голям е гардеробът ти?

По-голям е, отколкото ми се иска. Искам да създам и поддържам капсулен гардероб, само с основни, важни, качествени и комфортни неща. Към момента притежавам може би капсулните гардероби на 10 или 15 жени.

А щастлив/а ли си?

Да. Отне ми известно време да се науча, че щастието е състояние на духа, не моментна еуфория, пътуване, а не дестинация.

Пожелай ни нещо за рождения ни ден! :)

Пожелавам най-общо успех на Fashion days и по-конкретно здраве, спокойствие и щастие на целия екип, който стои зад бранда, защото хората, които работят за определен продукт/услуга са най-важното звено. Чакам с любопитство да видя какво ново ще предлагате и знам, че качеството на продуктите и нивото на обслужване ще бъде все така на ниво – нали казват, че първите 7 са основата – вие имате страхотна такава!


Тази година 7 е любимото ни число!Празнувайте нашия 7-и рожден ден с намаления до -70%.Открийте ги на 15 декември, от 20:00 ч., на мобилното ни приложение и на 16 декември, от 00:00 до 23:59 ч., на www.fashiondays.bg.