Abercrombie & Fitch

Не са открити продукти

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch Co. (A&F) със своите подизпълнители е специализиран производител на спортно-елегантни облекла за мъже, жени и деца с универсален стил. Основана през 1982 г. от David T. Abercombie и Ezra H. Fitch, компанията първо става известна като доставчик на спортни и екскурзионни продукти, както и такива за всякакви дейности на открито. Произведенията съпровождат много ловни и изследователски експедиции, като пътешествията на Theodore Roosevelt до Африка и Амазонка или на Robert Peary до Северния полюс. Президент Hoover, Eisenhower, Ernest Hemingway, Greta Garbo, Clark Gable или Amelia Earhart също са сред най-известните клиенти на бранда.

Във времето Abercrombie & Fitch продължава да расте. През 1988 г. е закупена от The Limited Inc. и от 1992 г. се позиционира в по-голяма степен като моден диктатор при спортно-елегантните облекла. Bruce Weber е един от известните фотографи с принос към концепцията, която компанията развива - близък до лукса стил на живот. Магазинът, отворил врати на Fifth Avenue, е кулминацията на този процес и докато “Casual Luxury” се превръща в мото на лейбъла, признанието на марката в индустрията за младежки облекла е вече налице.

Брандът, диктуващ тенденциите, днес притежава и Hollister Co., Gilly Hicks и Abercrombie Кids. Към 28 януари 2012 г. A&F управлява 946 магазина в САЩ и 99 в света.