Burberry

Не са открити продукти

Burberry

Модна къща Burberry е основана през 1856 г. във Великобритания от Thomas Burberry. Името на бранда днес е синоним на това, от което англичаните разбират най-много - традиция и неизменен стандарт за качество.

Thomas Burberry е млад търговец, специалист при производството на връхно облекло. Изгражда името си като патентова през 1888 г. габардина - непромокаем, стегнато изтъкан памучен плат, вдъхновен от широките ленени работни дрехи на английските фермери и овчари. Продуктът е истински революционен и се налага с името Burberry.

Компанията се развива бързо и до ранните години на XX век вече е престижен бранд за професионални облекла за изследователи, авиатори и планинари. Междувременно стартира и линия с връхни облекла за ежедневния стил. Тренчът на Burberry, истински пример за английска класика, е вдъхновен от облеклото на войниците от Първата световна война и продължава да е едно от емблематичните произведения на марката. Нещо повече - палтото, наметалото и отличителните туид и каре все още са белег на лейбъла. Говорят не само за добрия вкус към модата, но и за усета на онзи, който ги носи.

През късните години на 90-те се лансира дизайнерска линия Prorsum, която бележи нова ера за Burberry. Манията по логото не продължава дълго и когато Christopher Baily става част от компанията, дава ново начало за бранда и го интегрира в 21 век със страст, ентусиазъм и маниер. За кратко време трансформира компанията за аксесоари и връхни облекла във фаворит е модните среди.

Днес Burberry развива не само линия с аромати, но и високо цените колекции Burberry Britt и Burberry London.