Emilio Pucci

6 продукта

Emilio Pucci

През 1961 г. Emilio Pucci - кралят на щампите, и флорентинският аристократ Marquis of Barsento основават едноименната марка, която днес познаваме като новият стил в модата или противовеса на ретро стила. Екстравагантните и пищни щампи се превръщат в запазена марка на разрастващата се компания и при множеството ѝ модни линии - от бански до декорации за дома.

До 50-те години марката вече е диктатор на Средиземноморската идентичност и известните свободно падащи ефирни копринени рокли, величествените вечерни тоалети и отличителни шарки се превръщат в задължителни за всяка дама. Нещо повече - Emilio надминава очакваното, когато създава логото на космическа мисия Apollo 15 и вътрешния интериор на Ford Lincoln Continental Мark IV. Това поставя нови основи за разрастването на компанията, която развива линия бельо, кожени изделия, парфюми и спално бельо.

През 1990 г. дъщерята на Emillio Pucci се заема с делата на компанията като Изпълнителен директор. След 2009 г. Peter Dundas обновява традицията с нови щампи, открадвайки сърцето на публиката и слагайки отпечатък на десетилетието. Пренарисува образа на жената, която носи Emilio Pucci, и създава бохемска вселена с бляскави и провокативни силуети.