ETRO

Не са открити продукти

ETRO

Марката Etro е синоним на съвременна мода, нови традиции, майсторство и оригинална експерименталност, съвършено комбинирани с неповторим дизайн и пъстри десени. Това е компанията, основана през 1968 г. от мечтателя Gerolamo “Gimmo” Etro и поставила своето начало като модна къща за текстил, която изработва най-добрите платове. Материите се отличават с пъстри комбинации от оригинален стил и разнообразни десени.

През 1981 г. е създадена първата колекция от текстил за мебели, декорирана с индийски мотиви, които стават и основна черта, характеризираща бранда. Разширявайки производството си, Etro започва да създава модни линии от кожени облекла и чанти. През 1986 г. дизайнерите на марката сътворяват и първата колекция от аксесоари за дома. В края на 80-те години брандът разработва и специална линия от парфюми - Etro Perfumes. През 90-те марката става известна и със своите дамска и мъжка линия.

Etro продължава да се развива, благодарение на наследниците на Gerolamo. Jacopo отговаря за материите, продуктите и аксесоарите за дома. Kean управлява департамента за мъжко облекло, докато Veronica е дизайнерът на дамските модели.

Миланската модна къща става символ на еклектичния микс от индийски мотиви и калейдоскопични десени, съчетание от класически кройки, съвременен дизайн и бохемски стил.