Giorgio Armani

Не са открити продукти

Giorgio Armani

Giorgio Armani е едно от имената, превърнали се в институция в историята на модата. Той е роден през 1934 г. в Пиаченца, Италия и започва първите си стъпки като дизайнер през 1964 г., сътворявайки мъжката модна линия за Nino Cerutti. Едва през 1975 г. е поставено несигурното начало на личния лейбъл, за да достигне мащабите на империята, която познаваме днес: Giorgio Armani Prive, Emporio Armani, Armani Casa, Armani Beauty и Armani Jeans. Това е само малка част от списъка брандове, който заедно може да наречем Шедьовърът на Giorgio Armani.

Човекът, който направи същинска революция на модния подиум през 80-те със своето неструктурирано сако – нестандартна кройка с тесни рамене и разкроена долна част, е верен на стила си и остава прецизно последователен в своята работа. Синоним на перфекционизъм в кройката и дизайна, "Властелинът на съвършенството" винаги успява да поднесе модата по такъв вълнуващ начин, че всяка една колекция да остане незабравима през всеки сезон. Небрежна елегантност е посланието, което носи всеки модел и го прави същевременно отличителен и характерен за лейбъла.

Самият Armani има специално отношение към елегантния стил и неговото непосредствено влияние върху ежедневието. Философията на дизайнера гласи: 'Elegance is not about being noticed, it’s about being remembered.'