Givenchy

Не са открити продукти

Givenchy

Геният, който извежда модата от салона на улицата - Граф Hubert James Marcel Taffin de Givenchy, е най-младият парижки моделиер, основал през 1952 г. Givenchy Empire. Иновацията застава в основите на традиционния добър вкус и е въпрос на време аристократичният дизайнер да бъде забелязан от испанеца Cristobal Balenciaga, който става негов наставник. Двамата се определят от изданието New York Times като "безспорно най-пророческите дизайнери в света".

Златните години, които следват, са свързани с представянето на свободната рокля, още приказни силуети, линия парфюми, магазини по целия свят и Audrey Hepburne - най-голямата муза, вдъхновение и емблема на бранда.

През 1995 г. Givenchy се пенсионира и оставя наследството си в ръцете на John Galliano и Alexander McQueen, които трудно намират баланса помежду си.

От 2005 г. Riccardo Tisci води емблематичната модна къща в нова посока, експериментирайки с крайности, вълна от тъмни и романтични визии, балансирани със смели и безупречни решения. Женствеността не е изоставена, а мъжете се радват на новаторски предложения с бейзболни якета и кожени облекла.