Gucci

101 продукта

Gucci

През 1921 г. Guccio Gucci отваря във Флоренция собствена компания за кожени стоки и малък магазин за пътни чанти, като с това бележи началото на добре познатата днес марка GUCCI. Оттогава инициалите GG, чантите с бамбукови дръжки, стилните мокасини, големите дамски чанти, шаловете с флорални мотиви, бляскавите кадифени костюми се превръщат в култови и емблематични за италианския бранд.

Компанията значително се разраства и популяризира, като до края на 50-те години всички известни личности са облечени в GUCCI. Огромен наплив от потребители търси марката заради качеството, майсторството и вниманието към детайла, които символизира тя. През 60-те години е създадена prêt-à-porter линия, която лесно проправя път на модната къща и на пазара в Далечния Изток.

През 1994 г. Tom Ford става Творчески директор. Променяйки традиционния имидж на компанията, той въплъщава привлекателна и бляскава визия с провокативен стил. Ford превръща своите модели на остри токове и къси рокли от жарсе с метални детайли в символи на бранда, като той самият се превръща в негова икона.

Frida Giannini днес има честа да интерпретира по свой начин 90-те години италианско наследство и майсторство като настоящ Творчески директор на GUCCI. Дамата, в чиито ръце е модното направление на компанията, се фокусира върху утвърждаване на ценностите на бранда: ексклузивност, качество, оригинално италианско производство и моден авторитет.