Iceberg

33 продукта

Iceberg

Основан през 1974 г. в момент на променящи се времена и пренасочване на хората към нов стил, Iceberg прави двойна революция - създава не просто спортно-елегантно облекло, а такова, издържано в плетени модели. С международна визия и индивидуалистичен дух, продуктите са едновременно изумителни и широко приложими. Раждането на марката предизвиква много въпроси по отношение на клиентите и модната индустрия, но спортните дрехи бележат най-голямата промяна в начина на обличане и кода на поведение.

Началото е поставено с колекция пуловери, създадени и разработени с Jean Charles de Castelbajac. Giuliana Marchini Gerani - основала заедно с мъжа си Silviano модна компания Gilmar, се влюбва в черновите на световноизвестния днес дизайнер. Отправя покана и поемат по пътя на пионерите в златната ера на италианския ready-to-wear лукс. Скоро последват изключителни кампании и множество знаменитости като Andy Warhol, Vivienne Westwood, Farrah Fawcett, Sofia Coppola, Iggy Pop и Isabella Rossellini се превръщат в посланици на марката.

В началото на 2014 г. Iceberg подготви нова революция в естетиката и дизайна благодарение на новия си моден дизайнер Alexis Martial. Годината е посветена на ново позициониране на продуктите и имиджа на бранда на всички международни пазари.