Issey Miyake

Не са открити продукти

Issey Miyake

Популярен заради иновативните технологии и изработка, които прилага, Issey Miyake е един от най-успешните японски дизайнери. Вдъхновен от снимките в броевете на Vogue, които сестра му събира, той решава да следва страстта си за мода и изучава графичен дизайн в университетът Tama Аrt в Токио, от който се дипломира се през 1965 г. Негова следваща спирка е Chambre Syndicale de la Haute Couture и веднага след това е на стаж при Givenchy и Guy Laroche.
Основава студио за дизайн през 1970 г., а година по-късно представя и първата си колекция в Ню Йорк. Същата година се ражда и Issey Miyake Inc. с идея да произвежда дрехи и продукти за дома.

Воден от идеята за създаване на дрехи за широката аудитория, Miyake предпочита да мисли за себе си повече като за дизайнер, въпреки че е пионер в производството на материи и технологии. Идеята за дрехата от парче плат, която изразява връзката между дрехата и нейния притежател, доказва, че Miyake винаги поставя под съмнение традиционното виждане за стил в облеклото.

От неговата колекция Pleats Please, направена от полиестер и жарсе, до сегашните му проекти за дрехи от парче плат, Miyake винаги работи със силно вдъхновение. Основната му философия е продължителен фокус върху въображението и разработването на нови технологии. Експериментирайки с необичайни материи и дизайн, който е синтез между Изтока и Запада, дизайнерът винаги намира баланс между традиция и иновация.

Въпреки че самият той вече не твори модели, Issey Miyake все още съблюдава всяка сфера на компанията, която е създал. Линиите му са поверени на неговото дизайнерско ателие, което успешно предава комбинацията на Miyaki между философия и мода.