Karl Kani

87 продукта

Karl Kani

Дизайнерът от Коста Рика Karl Kani се издига от низините на улиците до върха на подиума. С времето той получава прякора "Кръстника на градската мода" и днес вдъхновява индустрия за милиарди долари. Дизайнерът е първооткривател в много отношения. Той пръв налага дизайна на дънките с ниско дъно и
основава първата компания за градска мода с търговски екипи изцяло от афроамериканци. Също така е и първият дизайнер - домакин на модно шоу в Белия дом по време на мандата на президента Бил Клинтън.

Растейки в Бруклин, Karl Kani вдъхновява стила си от хип-хоп духа и от уличната култура - мода, която до този момент не е съществувала. Без облекло, съответстващо на светогледа му, 16-годишният Карл Уилямс решава да създаде своя собствена визия. Хората около него забелязват уникалните му кройки и много скоро поръчките за младия дизайнер започват да валят. Karl Kani мечтае да извиси хобито си до върховете на реализирана професия, бивайки подтикван от неизменния въпрос "Способен ли съм?" Нарастващите изисквания на обществото към това, което прави, му дават тласък да продължи напред и скоро сам получава отговор на важния въпрос "Да, способен съм". Уилямс посвещава живота си на творческото предизвикателство, като през 1989 г. официално променя името си на Karl Kani. След това се премества в Лос Анджелис, за да разгърне докрай призванието си. Днес брандът Karl Kani е международно признат. Присъства в 25 страни в Европа, твори активно мода в САЩ, а в Япония има 13 водещи магазина, включително и един в Хараджуку. За разлика от много топ брандове Karl Kani остава верен на стила си. Неспирният стремеж по безупречни качество, дизайн и майсторство показват, че дизайнерът почита корените на културата си, ценностния ѝ заряд и творческия замах на свободолюбието.