Karl Lagerfeld

114 продукта

Karl Lagerfeld

Karl Otto Lagerfeldt - кралят на изобретателността и владетел на модния подиум, се променя многократно през годините. Марките, за които твори, предлагат уникален прочит на тенденциите. Настоящият Творчески директор на Chanel - Fendi, се установява в Париж на 14-годишна възраст и след приключване на обучението си с рисуване и история започва работа с големи имена в бизнеса като Pierre Balmain, Krizia, Valentino и Jean Patou. През 1967 г. Lagerfeldt се присъединява към Fendi, по-късно работи за Chloe и от 1983 г. за Chanel.

Karl е известен не само като прогресивен моден дизайнер, фотограф (сам снима рекламните кампании за марките, в които е дизайнер), публицист или филмов директор. Успешните му проекти с престижни брандове също са отлично приети от широката публика. Това включва дизайн на аксесоари за писане и запалки за S.T. Dupont, както и лимитирана ready-to-wear колекция за Hogan.

Като несравним интерпретатор на всяко настроение и хамелеон на стиловете, той основава собствен лейбъл през 1984 г. Във вселената на Karl Lagerfeld всеки детайл е от значение. Всеки шев е взет под внимание. Изключително структурираните линии са вдъхновени от космополитния дух, съчетан с привличане и присъствие, изразено с графични символи, превърнали се в отличителен белег на марката.

Портфолиото на бранда представя три линии: Karl, Karl Lagerfeld Paris и Lagerfeld. Първата е посветена на космополитната публика, почитател на модерните технологии. Втората предлага основно ready-to-wear колекции за мъже и жени. Lagerfeld включва модели за мъже за всеки ден в забързания град. Всяка от линиите е допълнена с индивидуални аксесоари - очила, чанти, обувки и аромати.