Lancetti

Не са открити продукти

Lancetti

Първото модно ревю във висшата мода на Pino Lancetti се състои през 1961 г., в Palazzo Pitti. Истинският успех обаче идва през 1963 г. с колекция модели с военна тематика, които представляват тогавашните времена. Всъщност, Lancetti бил сред първите дизайнери, които разбирали, че се случват значителни промени както в модата, така и в социалния статус на жените.
Международният успех идва в края на 60-те, когато брандът пуска дрехи с щампи, вдъхновени от творбите на великите майстори на съвременно изкуство: Chagall, Kandinsky, KLIMT, Matisse, Modigliani, Picasso и други.
Поради откриването на марката и компанията Lancetti, умбрийският дизайнер се вълнува не само от дрехи и платове, но и от чанти, парфюми и аксесоари, както и изискани бижута. Съвсем не случайно, той създава търговска империя, която е комбинация от усърдно проучване и необичайна изобразителна и поетична чувствителност. От 70-те до 90-те години на XX век неговите бутици се разпростират от Токио до Ню Йорк, а ателиетата му - от Милано до Рим.
Сред най-известните му клиенти са: Ginger Rogers, Audrey Hepburn, Annie Girardot, Princess Salimah Aga Khan, Princess Soraya Esfandiary Bakhtiari, Paola Ruffo di Calabria, Кралицата на Белгия от 1993 г. до 2013 г., както и Силвана Мангано, на която истински се възхищава.