RED VALENTINO

Не са открити продукти

RED VALENTINO

Основана през 1960 г. от легендарния моден дизайнер Valentino Garavani и неговивия бизнес партньор Giancarlo Giammetti, Valentino S.p.A е известен като маяк на прелестта и екстравагантността от паралелна вселена. Брандът предлага широк спектър от луксозни продукти, вариращи от Haute Couture и Prêt-à-Porter до широка колекция аксесоари, която включва чанти, обувки, кожени аксесоари, колани, очила, коприна и парфюми.

Благодарение на образованието, което Valentino получава в Париж по време на златната ера на Haute Couture, той достига до успеха с лекота. Той изгражда империя заедно с Giammetti и модните критици не престават да възхваляват неговите творения. Модната легенда дори създава свое второ аз в лицето на “Valentino Red”. През 1970 и 1980 г. той пуска Prêt-à-Porter колекции както за мъже, така и за жени. През 2007 г. Valentino се пенсионира и Maria Grazia Chiuri и Pierpaolo Piccioli са избрани за творчески директори. Запознати с естетиката на бранда, тандемът бързо получава хвалебствия за подмладяването на бранда чрез доста успешни и добре приети колекции, които остават верни на завета RED Valentino.

Модерната жена търсеща стиловото взаимоотношение между невинното момиче и изтънчената дама е точно аудиторията, за която Valentino мисли, когато създава бранда RED Valentino. RED е синоним за романтично-екцентричната рокля. Днес модата се превръща в съвременна приказка, в която всичко е възможно благодарение на Pierpaolo Piccioli и Maria Grazia Chiuri. Дамата на RED е женствена и уверена в себе си, а в същото време запазва своята непорочност. Тази, която се престрашава да бъде романтична, докато закачливо изследва своята тъмна страна. Разнообразни вдъхновения са обвързани в колекциите на RED, започвайки от места и различни епохи в колекциите на бранда, докато културни вдъхновения биват използвани, за да разкажат перфектната невинна история за героинята на RED.