See by Chloé

41 продукта

See by Chloé

Предпочитаният бохемски бранд е основан през 1952 г. от Gaby Aghion - французойка, родена в Египет. Притежава изключителен усет за луксозни prêt-a-porter облекла. Уникални за времето си, те нямат нищо общо със скучната формална мода на 50-те години.

През 1956 г. първата колекция прави своя дебют в Café de Flore. Името Chloé, избрано от Gaby и нейният бизнес партньор Jacques Lenoir, е в перфектна хармония с парижкото настроение - младо, модерно и дръзко.

В началото на 1966 г. Karl Lagerfeld дебютира в Chloé като Главен дизайнер и под негова опека го превръща в един от емблематичните брандове за своето време. Jackie Kennedy, Brigitte Bardot и Grace Kelly се някои от клиентите бранда, споделяйки неуморния си стремеж да притежават луксозно и вечно облекло.

1997 г. е годината, в която Stella McCartney трансформира Chloé отново. Тя залага на романтичния, а в същото време и на градски стил в своите колекции, които имат силата да преобърнат света по един различен начин. Phoebe Philo продължава завета от 2001 г., имплементирайки своя собствен стил в бранда.

От юни 2011 г. Claire Right е новият Творчески директор на Chloé. Тя запазва визията на Gaby за елегантна и нежна мода, което прави духа на Chloé вечен - естествен, много достъпен и доста забавен.

See by Chloé е по-младата и близка до широката публика линия на модния бранд. Тя е перфектният избор за млади и взискателни момичета, които търсят съблазнителната всекидневна визия с лек привкус на безгрижно очарование.