United Colors of Benetton

1424 продукта

United Colors of Benetton

Като една от най-известните по света марки и част от Bennetton Group S.p.A., United Colors of Benetton създава автентични модни предложения за мъже, жени и деца, подходящи за всеки ден. Международната марка е основана от семейството на Benetton през 1965 г. в Тревизо, Италия. Винаги на ръба, винаги еволюираща, винаги адаптивна към най-актуалното, компанията изгражда успеха си на основата на иновацията и уникалния талант да вижда възможности там, където останалите не успяват.

През 1963 г. 30-годишният търговец Luciano Benetton, усещайки нуждата на пазара от цветни облекла, създава малка колекция пуловери, добре приети от местните магазини. Линията има огромен успех през годините до 1965 г., когато по-младите братя Gilberto и Carlo се присъединяват към компанията. От този момент тя се превръща в Benetton Group.

United Colors of Benetton комбинира цветове, качество и мода в неподправен микс. Без значение от специфичните вкусове, марката е подходяща за всички, които искат да открият отличната цялостна визия за всеки ден - в офиса, през свободното време, в града или на открито.

Benetton Group е известен с провокативни, оригинални и понякога противоречиви "United Colors" кампании, създадени от Oliviero Toscani. Подчинени на своята идентичност и ценности, тяхното послание е универсално: отвъд границите, кожата, цвета и езика. С вдъхновение Benetton активно насърчава свободата на словото и дава гласност на хуманитарни каузи, с което придава значение и стойност на собственото си име и изгражда реална връзка със своите клиенти.

Освен United Colors of Benetton, Undercolors of Benetton, Sisley и Playlife също са част от Benetton Group. Днес Benetton Group притежава над 6500 магазина и може да бъде открита в 120 страни по целия свят.