Valentino

12 продукта

Valentino

Брандът е основан през 1960 г. от легендарния дизайнер Valentino Garavani и неговия бизнес партньор Giancarlo Giammetti. Valentino S.p.A. е пионер в изработката на елегантни облекла. Марката предлага широка гама от луксозни продукти от Haute Couture и Prêt-à-Porter до колекции от аксесоари, включващи чанти, обувки, колани, слънчеви очила, рамки, парфюми и други.

Valentino учи в Париж по време на Златния век на висшата мода, което му помага по-лесно да постигне успех в модната индустрия. Той изгражда империя съвместно с Giammetti, въпреки критиките към неговите модни колекции. Акцентът е поставен в спиращите дъха облекла, романтизма и луксозните аксесоари. Нищо чудно, че Jacqueline Keneddy е избрала рокля на Valentino за нейната сватба в Aristotle Onassis. Модният гуру създава модната линия “Valentino Red”. През 70-те и 80-те подготвя и стартира мъжки и дамски колекции.

През 2007 г. Valentino се оттегля и Maria Grazia съвместно с Pierpaolo Piccioli стават Изпълнителни директори. Познато с името на бранда, дуото го освежава с нови успешни колекции, които са достойни за наследство на Valentino. Грация и деликатност, непреходен стил, традиции и иновация - изразители на стила на Valentino, вдигат летвата за изтънченост и блясък.