Versace

137 продукта

Versace

Легендата за Versace датира от 1978 г., когато Gianni Versace открива едноименната италианска къща. Архитектът на съвременната мода съчетава изкуство, блясък, стил, рокендрол, балет и театър, за да създаде перфектната формула, която стои зад успеха на бранда. Първият дизайнер, който утвърждава влиянието на супермоделите и знаменитостите, преобразява Versace в символ на блясък и чувственост. Марката грабва вниманието на медиите до такава степен, че всички да ги последват.

Versace поставя над всичко сексапила и изтънчеността. Неговите брат и сестра - Donatella и Santo Versace, от самото начало допринасят за визията на бранда. Единият набляга на скъпи и бляскави реклами, а другият на бизнес частта. След трагичната смърт на Gianni през 1997 г., контролът се поема от Donatella. Модната богиня се грижи за развитието на всяка една колекция под шапката на Gianni Versace: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Sports, Versace Home Collection, Versace Jeans Couture, Versace Collection, Young Versace и Versus, издигайки семейния бранд до нови висоти. Donatella разраства бранда и създава линия за козметика, бижута и часовници, а заедно с Palazzo Versace - и първия 6-звезден хотел на Versace.

В световен мащаб има около 100 бутика на Versace, всеки от които носи посланието на бранда за естетика, която задава посоката на модните тенденции.