Yves Saint Laurent

Не са открити продукти

Yves Saint Laurent

Основана през 1961 г. Yves Saint Laurent е марката, синоним на класическия авангардизъм във френския шик. В колаборация с Pierre Berge, Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent основава своя моден бранд и учи дамите на изкуството да се обличат стилно.

Благодарение на изтънчен микс между елементи, характеризиращи двата пола , облекла като Le Smoking (първият смокинг, създаден за жена), гащеризонът и класическото яке подпалват пламъка на истинска модна революция. Опитът, който кралят на модата придобива по време на работата като главен дизайнер в Dior, не е напразен. Неговите първоначални творения са повлияни от духа на 60-те, но по-късно е предприет по-модерен подход. Парижкият бранд е любим на дами като Paloma Picasso, Catherine Deneuve и Loulou de La Falaise и славата на Yves се разпростира до такава степен, че той става първият дизайн, който използва собствения си лик, за да рекламира продуктите си.

Създадената от Yves Saint Laurent линия, която той нарича Rive Gauche, става така революционна и популярна, че дори бъдещият дизайнер Miuccia Prada – по онова време студент от миланско семейство - носи тоалетите от колекцията по политически протести,

Последната колекция на дизайнера е показана през 2002 г. Tom Ford и Stefano Pilati продължават завещанието му до 2012 г., когато Hedi Slimane става главен дизайнер. Той променя името на модната къща на Saint Laurent Paris, решен да я пренесе в следващата ера, като в същото време уважава нейните оригинални принципи и идеали.
Логото YSL, което е създадено от художника Cassandre остава непроменено до ден днешен.