Skip to main content

Бъди различна на бала: 3 стайлинг идеи

Всяка година по това време, освен с идването на майските бръмбари и капризната метеорология, по-дългия ден за сметка на нощта и живота по парковете (напоследък със сайдер в ръка!) , градският пейзаж се обогатява и с още едно събитие. За някои шумно и излишно, за други пък забавно и любопитно. За трети тържествен финал на гимназиалното образование и встъпване в зрелостта. Абитуриентските балове, точно така. Нещо като институция и белег, че май месец се случва тук и сега.

Кой каквото ще да коментира, но подготовката за вечерта на бала е пословична. Никак не е лесно да изпратиш толкова важен етап от живота си - рокли, костюми, прически, грим, маникюр и обувки на ток - типичното снаряжение на завършващата дама. В това трескаво търсене на перфектния тоалет за бала се намесваме и ние с нашите 3 стайлинг идеи, които да изпробвате.

Little Black Dress

Малката черна рокля е безспорна класика, която не можем да пропуснем в никакъв случай! Вечна като лятото и залезите, тя винаги е спасителна опция, когато датата на бала наближава, а нищо друго като концепция не е привлякло окото ни. Черната рокля е перфектен вариант и за онези момичета, които са малко по-консервативни и нямат намерение да експериментират с безброй форми и цветове, но за сметка на това държат да бъдат стилни, модерни и красиви на абитуриентския си бал. Черното е строг и официален цвят, който обаче може да се разчупи с малко по-екзотичен и смел аксесоар или друг цветен акцент, а защо не и да се заиграете с дължината на роклята (все пак съветът ни е да се съобразявате с фигурата си). В крайна сметка няма как да сгрешите с класиката!

BG_collage_dresses

Marsala

Ако сте от онези нетърпеливи фешънисти, които чакат нощта на бала си, за да покажат на връстниците си колко навътре са с модните тенденции, то никак няма да сте изненадани, че говорим за марсала (marsala) - обявен за цвят на 2015. Неслучайно и цял блог пост в The Daily Issue е посветен на марсала и историята му, където можете да се вдъхновите и да разберете как най-добре да съчетаете този сложен, гъвкав и многолик цвят. За финал ще кажем, че звезди като Blake Lively, Penelope Cruz и Emma Stone вече се довериха на marsala.

Гащеризон

Стара слава с нов прочит - това в резюме е нашето виждане за гащеризона, който този сезон смело излезе от дебрите на забравата и изтупа праха от себе си. Ако обаче си представяте деним и работно облекло, когато чуете "гащеризон", съветваме ви да разлистите няколко модни списания и сами ще се уверите колко комбинативен, женствен и дори официален може да бъде този прекрасен артикул, с подходящите обувки и аксесоари!

BG_collage_jumpsuit

Идеите за бала могат да бъдат безкрайно много, важното е да се чувствате комфортно в кожата си и да подберете подходящия за вашата фигура и индивидуалност тоалет. Бъдете смели, красиви и много, много усмихнати. Бъдете различни. Пожелаваме ви чудна вечер с незабравими спомени! :)


Credits: Getty Images