Skip to main content

ЖЕНА НА ГОДИНАТА: ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА

Fashion Days се включи в юбилейното десето издание на конкурса на списание Grazia „Жена на годината” със специална категория за най-добър личен стил. Благодарение на нея дамите, които са намерили подходящ начин да изразят себе си и да демонстрират своята уникалност чрез стила си, ще получат още едно признание.

1-coverБлестяща актриса, грижовна майка, стойностен човек: представяме ви Теодора Духовникова, чиято същност успява да запълни всяка една от тези красиви думи със смисъл.1. Изненада ли те номинацията на Fashion Days в категория "Личен стил" за конкурса "Жена на годината"?Стана ми приятно, особено когато видях кои са останалите жени в тази категория. Защото това не са жени, които просто се обличат добре. Аз наистина харесвам това, което правят в работата си, и начина, по който присъстват в публичното пространство.2. Как определяш своя личен стил, към какво се стремиш в него? Колко ексцентричност във външния си вид можеш да понесеш?Личния си стил определям като мен самата - трайно и безнадеждно влюбена в Европа!!! Благодарна съм на шанса да се родя точно на континента, който обожавам и на който светът дължи целия си прогрес и култура! Музика, архитектура, театър, кино, опера , балет, мода...! В този смисъл, никога няма да ме видите облечена в пъстрите африкански цветове и животински мотиви, нито в тюрбани, нито етно или т.н. Харесвам небрежния шик на парижанките, женствеността на Италия, харесвам рок, пънк , брит модата, харесвам леко мъжките елементи в женските гардероби, саката и шлиферите, и хубавата кройка, и въобще всичко, завещано ни от Коко Шанел... А относно екстравагантността - мисля, че никога една дреха не трябва да е по-интересна от жената, която я носи, и да я конкурира.3. Кое е облеклото, в което се чувстваш най-уверена – в ежедневието и на официално събитие?Роклята. Плюс червило. Плюс елегантен ток.4. Всеки си има своята малка слабост – за някои това са обувките, за други слънчевите очила и шаловете. Коя е модната покупка, на която не можеш да устоиш този сезон? Този сезон, като всеки друг сезон - обувки и чанти. Дори понякога много да си приличат...5. Знаем, че имаш доста динамична програма, едва ли ти остава много време за шопинг. Случва ли ти се да пазаруваш онлайн или да използваш инсталирана апликация на телефона си? Да, случва се. Единственото нещо, което ме притеснява в онлайн пазаруването, е че не мога да „пипна“ дрехата, преди да я купя.

6. Как решаваш какъв да бъде стайлингът ти за деня?Според това каква жена се събуждам... Понякога по-мрачна и бунтарски настроена, понякога женствена и спокойна...

7. Опиши своя стил в три думи.Мога само в една - Париж :-(