Skip to main content

И ЦВЕТЪТ НА 2017 E…

В контраст със смразяващия зимен полъх навън и мекото топло облекло, посрещаме новата година с цветно, ярко и най-вече много много зелено настроение, благодарение на официално избрания цвят на 2017 година. Представяме ви Greenery.

ЦВЕТЪТ НА 2017 -1

color of the year -11

В края на всяка година след дълго проучване на културата, настройките и потребностите на съвременния свят, както и конкретните цветови предпочитания на потребителите днес, Pantone Color Institute обявява своя избор за "Цвят на годината". Според световните специалисти 2017 година ще бъде по-зелена от всякога, заради пролетно топлия и весел Greenery, Pantone 15-0343 – цветът, който бе обявен за най- актуален за тази година.

Последният път в който Pantone се спря на нюанс от зелената гама бе през 2013 г., когато предпочитан цвят бе емералдовото зелено, кореспондиращо повече с усещането за лукс и празничност. Този път цветът насочва директно към еко-съобразния начин на живот, към минимализма в неговите разнообразни форми, като това цветово послание има значително влияние върху архитектурата, интериорния и автомобилния дизайн, туризма, кулинарията и разбира се – модата.

Вдъхновение за Greenery екипът на Pantone черпи именно от модата, по-точно от мъдрите думи на голямата Vivienne Westwood - ''Купувайте по-малко, избирайте разумно и подбирайте модели с вечен дизайн.'' Жълтеникаво-зеленият мотив се усети още в края на 2016, по време на световните модни седмици и представянията на бъдещите колекции на модните гурута Gucci, Kenzo, Bagelencia, Michael Kors, Zac Posen и Cynthia Rowley.

COLOR OF THE YEAR

ЦВЕТЪТ НА 2017 -3

ЦВЕТЪТ НА 2017 -4

Актуалният цвят ще вдъхне младост и нежна чистота на визията ви. Спокoйно бихте могли да разширите цветовата палитра и с други зелени нюанси, стига топлото и зареждащо въздействие да се запази.

COLOR OF THE YEAR -1

Цветна рокля с райе на Desigual // Тъмносиня рокля с пъстър десен на Desigual

color

Олекотено яке в зелени нюанси на The North Face // Суитшърт в светлозелено от полар на Trespass 

coloroftheyearДетска тениска на Mexx // Детска тениска на Little Marcel

цвят6Унисекс комплект халат за баня и кърпа на Leunelle

Greenery е изключително подходящ цвят за спортната ви визия – носейки го, ще бъдете в абсолютен цветен синхрон с природата, ако спортувате на открито. Ако пък предпочитате активностите в спортната зала, енергичното зелено на спортната ви екипировка деликатното ще ви нaпомня за зелените пейзажи навън.

ЦВЕТЪТ НА 2017-7Спортни обувки Blauer // Туристически обувки elementerre 

coloroftheyear5Спортни обувки Adipure 360.2 на adidas // Спортни обувки GoRun Forza на Skechers

цвятнагодината3Dsquared2

цвятЗелени плувни шорти на GUESS

Не се страхувайте да експериментирате и със зелените аксесоари и бижута, които могат да придадат нужната жизненост на по-изчистените кройки, както при дамското така и при мъжкото облекло.

цвят на годината

Invicta // Timex

colorУнисекс слънчеви очила Mcq Alexander McQueen

цвят 678M by Maiocci // Pepe Jeans London

"Greenery символизира желанието ни отново да се свържем с природата, да се отдалечим от заобикалящата ни технология и да заздравим връзката помежду си'' - обяснява изпълнителния директор на Pantone Color Institute, Lee Eiseman

Това е и нашето модно послание за вас – нека новата година ви носи весело-зелени емоции, повече зареждаща близост с природата и околните, и много свежи вдъхновения! Stay GREENery!


Credits: Getty Images