Skip to main content

Код: червени устни

1

Всеки специален момент изисква и специален външен вид, така че, бъдете смели и опитайте опушен грим във взривоопасна комбинация с червено червило. Ефектът е поразителен. Понякога правилото е: колкото, повече, толкова по-добре!

Стъпка 1:

Преди всичко трябва да постигнете гладка основа, на която да нанасяте своя грим, така че започнете процедурата с кремообразен хидратант, последван от основа за грим със съвсем лека текстура. Правилният начин на апликиране е от центъра на лицето към краищата му (използвайте за целта четка или специална гъбка/тампон).

Стъпка 2:

Нанесете средно количество коректор под очите и деликатно потупвайте с пръст до пълното попиване на коректора. Сложете от него допълнително и на местата, където искате да прикриете малък дефект.

Стъпка 3:

Очертайте скулите със скулптуриращ крем, така че да не се виждат резки граници. Ползвайте прозрачна пудра за цялото лице, като обръщате повече внимание на местата с околоочния коректор – целта е той да остане на мястото си през целия ден, а вашият грим да изглежда съвършен, сякаш преди малко сте го нанесли. За да завършите напълно основата, добавете съвсем малко матиращ розов руж и го разнесете деликатно.

Стъпка 4:

Използвайте четчица, за да разрешете веждите си нагоре и  попълнете участъците допълнително с молив или сенки за очи. За да фиксирате косъмчетата, нанесете спирала за вежди. Подгответе клепачите си с основа, а и за да прикриете евентуални несъвършенства по кожата.

Стъпка 5:

За опушен дневен грим изберете дуо сенки за очи в цвят неутрално кафяво и меко сиво (плюс очна линия, ще ви е необходима). Започнете с нанасянето на кафевия цвят от вътрешния към външния ъгъл на окото. За да придадете дълбочина на погледа, нанесете и сивите сенки, като внимавате между двата цвята да няма рязка граница, а да преливат плавно един в друг. Време е за очната линия, след което можете да подчертаете горните и долни мигли със спирала.

Стъпка 6:

Алените устни са основен фокус на тази визия, затова можете да приложите малък трик за запазване на цвета на червилото и за да предотвратите разтичането му около устата. Преди да нанесете червилото, използвайте основа за устни, който ще запечата червилото ви. След това поставете червилото с четчица за по-голяма точност и прецизност и накрая очертайте с молив (с цвета на червилото, разбира се), за да фиксирате ъгълчетата на устните. И воала, готови сте за приключения!

004_8417

004_8405

004_8400