Skip to main content

Летни тенденции 2015: коса и стил

коса и стил

Казано накратко, естествената коса отново е актуална, така че забравете за всякакви сешоари, обеми и процедури, с които си личи колко усилия сте положили, за да изглеждате добре. Разбира се, бунтарският дух на късите стайлинги също заема почетно място, така че не се колебайте, ако искате радикална промяна във визията тази пролет. Посрещнете лятото свежи и обновени! Отличителни бретони и лежерни къдрици пък са черешката на тортата, можете да опитате дори перука! :)

Как да разделяме косата си – това се пита!

Когато говорим разделянето на косата на път, приоритетно е разделянето й точно по средата. Този стил се оказва юбертренди този сезон, да си знаете. Но не по-малко актуална е фиксираната на една страна коса, което е чудесно, защото, съгласете се - не на всяка лицева форма и черти стои добре път по средата...

collage_1_610 px

Наполовина горе, наполовина долу...

Междинните варианти на пусната и стегната нагоре коса са идеални за момичетата, които държат на бързите прически, комфорта в ежедневието и небрежната елегантност. Всъщност намираме нещо много европейско и женствено в този стил, а и да бъдем прагматични – това е най-лесният начин да преодолеем проблема “bad hair day”!

collage_2_610 px

Опашки всякакви!

Ако търсим най-интересния, разнообразен и свеж стил сред летните прически, определено ще се спрем на конските опашки. Те заемат челна позиция в листа ни с идеи за коса, които да изпробваме. Тук няма ограничения: приемат се всякакви форми и експерименти. Няма значение дали вашата коса е къса, средна или дълга, защото опциите тук са безкрайни. Какво ще се получи – стилна, шик визия, с която да блестите и да се чувствате удобно в ежедневието. Защо не и на по-формални събития: просто комбинирайте официален тоалет с лежерна опашка или кок!

collage_3_610 px

Вълни в косите

Всяко ново нещо е добре забравено старо – максима, която се потвърждава и от факта, че позабравените от 90-те вълни в косите отново се завръщат на сцената. Оказва се, че този вариант на иконичните за съвремието ни „вафли“ в косите датират още от 70-те години! Уау! Вълни в косите ще добиете с преса или класическа плитка, оставена няколко часа (можете да минете с преса върху плитката за по-силен ефект, преди да я развържете). Финализирането на тази идея оставяме на въображението ви, защото тук можете да експериментирате спокойно!

collage_4_610 px

Ефектът на мократа коса

Този суперлесен и бърз стил тип „току-що излязох изпод душа“ запазва силни позиции сред тенденциите за коса този сезон. Просто си харесайте прическа и не забравяйте мокрия ефект!

collage_5_610 px

Представихме ви някои от най-горещите тенденции за сезона, но подчертаваме дебело, че натуралният вид на косата всъщност е най-стилното ви оръжие. Можете да разнообразите с различни видове плитки, опашки, кокове и възли и да тренирате въображението и креативността си с всяка идея. Нали знаете, красивата жена е уверената в себе си жена. Чувствайте се комфортно в собствената си кожа!


Credits: Getty Images.