Skip to main content

Тенденциите от Men's Fashion Weeks 2017

Несъмнено мъжете са на почит през първия месец от 2017. London Fashion Week откри модния парад с ненадминат британски привкус, след което последваха горещите модни подиуми в Милано и Париж. Седмицата на модата в Голямата ябълка се очаква подобаващо да закрие мъжкото световно шоу, а ние все още не можем да изключим от съзнанието си всичката тази красота, стил и изящна изработка, с които ни заляха разбирачите в бранша до момента.

Междувременно бързаме да ви заредим с модно вдъхновение за предстоящите месеци, показвайки ви най-атрактивните тенденции в мъжката мода за 2017.

Момчета, предизвикваме ви да ги последвате!

Военен камуфлажкамофлаж3Камуфлажният десен е от онези тенденции, които никога не излизат от мода. Признаваме си, този факт ни харесва. Това, което отличава камуфлажната 2017 година от всички миналогодишни повторения е изключително неангажиращият начин, по който камуфлажните модели ще се носят. В колекциите на Givenchy, Valentino и Dries Van Noten камуфлажът носеше посланието на стрийт културата и приключенския дух – неформалност и ненатрапчива революция. Така че, не се напрягайте – бъдете себе си!

камофлаж1

BRAVE SOUL // BLEND

камофлаж2

NEXT // BRAVE SOUL

Стрийт нюанси ала 90-те

90-те 4Световната мода често се връща към стила на емблематичните години на 90-те. Защо ли? Защото всичко по онова време се носеше с увереността на MTV поколението и вечният минимализъм на независимите брандове. Седмицата на модата в Лондон буквално избухна с градски предложения, носещи духа на отминалото десетилетие. Ние си спомнихме с усмивка и решихме да си откраднем няколко деведесетарски идеи за новата година. Широки и прави кройки, oversized суитшърти, унисекс модели и много много ципове, карета, шушляк и качулки... и разбира се, очилата с козирка.

90-те

Суитшърт в сини нюанси с качулка и цип NEXT // Тъмносин суитшърт с качулка NEXT 

90-те-1

adidas Originals // BRAVE SOUL

90-те2

Pepe Jeans London // Asics

Чантата

ЧАНТИ

Спортната и ежедневна визия взима превес по време на лято 2017, а звездата на лятното шоу неминуемо ще е чантата. Ако е раница или за рамо – нека е голяма и масивна. Ако сте любители на малките и компактни модели, носете ги високо и отпред. Или поне така съветват екипите на Louis Vuitton, Prada и Givenchy.

ЧАНТИ3

Чанта в канеленокафяво от еко кожа GUESS // Кафява чанта с фигурална шарка GUESS

ЧАНТИ2

Кафява чанта с десен на лога GUESS // Унисекс чанта за iPad в тъмносив меланж Nava

 ЖЪЛТО! ЖЪЛТО! ЖЪЛТО!

yellow

Новата година започва със скандално жълт акцент! Бъдете безстрашни с този цвят, не се стеснявайте да го използвате в големи дози. Поканете слънцето в гардероба си с по-светли нюанси или бъдете по-загадъчни с бледожълти модели или тъмна охра. Hermès, Gucci и Alexander McQueen го предпочетоха жълто от горе до долу , а вие?

yellow2

Жълт пуловер с фина плетка MANGO

yellow3

Alcott // Moschino

yellow4

Quiksilver // Napapijri 

yellow 5

С послание

printed

Облеклото отдавна се е превърнало в начин на комуникация – идея, която световните дизайнери „награбиха“ още през миналата година. В общество, което икономическите и социални кризи са въздействаща реалност, много бързо дрехите и аксесоарите се превърнаха в благоприятно поле за изразяване на всякакви политически възгледи. MSGM попита публиката „Как се чувствате?“ в новата си мъжка колекция, Gucci говори за бъдещето, а Off-White предизвиква зрителите „да се огледат в своето модно огледало“ с провокативни прозрачни материи.

принт5

Moschino // Pepe Jeans London

принт6

Jack&Jones // Big Star

принт7

Moschino // Bench

Неутрална зона

nude77

Неутралните тонове и пясъчни нюанси бяха доминиращ елемент в изисканите колекции на Dries Van Noten и Alexander McQueen, с лек милитъри привкус при моделите на Valentino. Много романтичен и деликатен начин да покажете класа, момчета!

nude88888

EDC by ESPRIT // Selected

nude

Риза в слонова кост на Jack&Jones // Риза в сиви нюанси на Jack&Jones

nude2

Сиво-бежово вълнено сако със ситен десен от Selected // Бежова сако с лен от Selected

nude8

Timberland // ESPRIT

shoesnude4

Timberland // TOMS

Purple rain

purple6

Може би заради рождения ден на Британската кралица или може би заради Принца на попа (Prince), който ни напусна неочаквано, кралското лилаво се възражда през пролетно-летните месеци. Това е нахакан ход, определено, но късметът обича смелите, нали!? Съчетайте го с други тъмни нюанси, за да засилите „рицарския“ ефект.

purple

New Zealand Auckland // U.S. Polo Assn.

purple2

Italia Independent // Lacoste

purple3

Kenzo // Fossil

За да ви показем какво се случи и извън модния подиум, скоро очаквайте най-доброто от мъжкия стрийт стил по време на европеиските седмици на модата.

И не забравяйте, каквито и да са модните тенденции, най-важно всъщност е вашето добро настроение и начинът, по който изразявате личния си стил.


Credits: Getty Images