Skip to main content

Сбогом, летни фестивали!

Сезонът на летните фестивали официално приключи, но пък какви жарки спомени остави! След изпълнения с музикални събития и много смях сезон, май е време да си припомним хубавите моменти и да се върнем към едни от най-запомнящите се модни попадения.

Един от лайтмотивите в летните трендове като цяло беше възраждането на фестивалната мода. Няма как да не забележим тези цветни, игриви и екстравагантни идеи. А правилото е: колкото повече, толкова по-добре! Все пак, това е идеалното място да извадите на показ детето в себе си или да покажете смели и нестандартни модни виждания. А можете просто да изживеете отново бурните тийнейджърски години. Така или иначе, това е свободна зона, където сте далеч от всякакъв задължаващ офисен дрескод.

Селектирахме любимите ни фестивални визии и тенденции това лято, а те са страхотна отправна точка за вдъхновение през следващите сезони.

Шорти и ботуши

Късите панталонки са възможно най-практичната дреха, която можете да  носите на фестивал. Не само защото са удобни и секси, но се комбинират лесно с всевъзможни топове.

Summer Festivals - shorts with boots

Рокли с голи рамене:Ако сте по-скоро романтична натура, препоръчваме ви да облечете някоя свободно падаща ефирна рокля с голи рамене, която да комбинирате с подходящите аксесоари. Всъщност перфектната визия за фестивал се състои от точно такава рокля с флорални мотиви, очила, готина широкопола шапка или пък венец от цветя и ботуши. Това е всичко.

Summer Festivals - sundresses

Плетива:Плетени и дантелени топове тотално бяха завладели фестивалите това лято. Не крием симпатиите си към този тренд, защото е не само удобен в крайно горещо време, но и придава необходимата доза сексапил на фестивалния аутфит.

Summer Festivals - crochet

Къси топове:Те отново са тук. Рано или късно късите топове щяха да се завърнат отново, а летните фестивали са перфектният повод, за да изтупаме праха по тях. Така че, ако пазите някой стар модел, време е да го извадите от гардероба и да покажете малко плът.

Summer Festivals - crop tops

Шантави очила:Слънчевите очила са задължителен аксесоар за всякакъв вид фестивали, но ако не искате да рискувате скъпите си очила, просто вземете някой шантав модел с нестандартен дизайн и крещящи цветове. Флоралните мотиви също са на почит!

Summer Festivals - sunglasses

Забавни шапки:Няма да съжалявате особено, ако се отправите към фестивала с не съвсем подходяща шапка. Дори целта ви да е предпазване на очите и главата от слънцето, пак можете да го направите със стил. Широкополите сламени шапки са чудесни, но все пак може да опитате и нещо по-така?

Summer Festivals - hats

Flower power:Черешката на тортата във фестивалното облекло се оказват...флоралните венци. Те буквално са навсякъде около нас. Нашите фаворити, разбира се, са изработени от истински живи цветя, но ще признаем, че забелязахме и няколко прекрасни плетени или кожени венчета. Забравете материали като полиестера и покажете креативност и сръчност с ваши собствени идеи.

Summer Festivals - flower crowns

Credits: Getty Images