Skip to main content

Стрийт акцентите от Men's Fashion Weeks 2017

Студ, сняг, лед, вятър, дъжд... времето през януари не беше най-благоприятното за свободно изразяване на личния стил и уникално излъчване. Да, но не и за истинските модни ценители на екстравагантния дух и модна страст! Докато на подиума се показваха чисто новите колекции на известните в бранша, улиците на Лондон, Милано, Париж и Ню Йорк блестяха в моден стрийт колорит напук на суровите атмосферните обстоятелства.

След като ви показахме акцентите от новите колекции на най-изявените дизайнери, днес с неописуемо удоволствие поставяме под прожекторите тенденциите от модната стрийт култура в европейските столици.

Утолете модната си жажда и се вдъхновете за нови приключения.

Симфония в синьо

blue

Всички сме чували за „двойния деним“, но какво ще кажете за „троен деним“. Защо не!? Грабвайте дънковата чанта или раница и забравете за модните табута – такива не съществуват! Някои ще кажат, че тази визия им идва в повече, но не и ние. По време на модните седмици синьото се открои като водеща стрийт тенденция, а денимът е перфектният начин да я постигнете с малко усилия и максимален ефект.

blueBig Star / Diesel

hhhhhQuiksilver / Jack&Jones

blue5Reebok / Superdry

blue3Hackett London / ESPRIT

Спортна нишкаFLORENCE, ITALY - JANUARY 12: Felice Donofrio is wearing pink jogger pants, bomber jacket with patches, hoody on January 12, 2017 in Florence, Italy. (Photo by Christian Vierig/Getty Images)Няма да ви отегчаваме с познатата лекция за „здравословното ежедневно движение“. Факт е, че през последните години спортните панталони се купуват повече от костюмите, а минималистичните спортни обувки се съчетават невероятно сполучливо с почти всичко. Многобройните поводи за модна изява през януари предизвикаха цяла вълна от удивително добри примери за това как може да носите спортния си екип с увереност и стил дори и да не сте се запътили към фитнеса или парка.

sportyNike / Reebok

sporty2Бял спортен суитшърт Moschino / Синя спортна тениска Moschino

sporty4Madison New York / Misfit

Панталони тип "cropped"

cropped

За всяка тенденция има контра-тенденция. В контраст с всички любители на комфортните спортни панталони се панталоните тип cropped. „Царете на небрежната елегантност“, както ги наричат, се съчетават невероятно добре с чифт цветни чорапи, които ще придадат забележителен акцент на визията ви независимо от повода и обстоятелствата.

cropped2Zee Lane Denim / Selected

cropped 4Zee Lane Denim / New Look

Плетената шапка

LONDON, ENGLAND - JANUARY 06 : Fashion Blogger Abdul Ali wears Rabbit Hole london top, trousers and jacket and a Top Man hat day 1 of London Mens Fashion Week Autumn/Winterr 2017, on January 06, 2017 in London, England. (Photo by Kirstin Sinclair/Getty Images)

Тя е онзи аксесоар, който мъжете могат да носят винаги и навсякъде без това да пречи на визията и стила им. Да, плетената шапка поне в един екземпляр е задължителна за мъжкия гардероб. Днес нейният дизайн е многолик и атрактивен. Да не забравяме и че ТОПЛИ, а и определено се явява като абсолютен спасител, в дните когато косата ви си има собствено мнение.

capPuma / Quiksilver

cap3ESPRIT / adidas Originals

Палтото

palto

В стрийт модата можете да откриете безброй начини и идеи как да комбинирате топлото и елегантно палто. Някои го предпочитат в едро каре, други в ярки нюанси и по-груби материи, а трети - с изчистен дизайн, прав силует и неутрални цветове. Както вече споменахме, не се ограничавайте, носейки го единствено и само с по-елегантни модели. Понякога малка доза спортен дух под елегантната обвивка е чарът, модната искра, нужна ви да се откроите.

палтоJack&Jones / GUESS JEANS

паллто4ESPRIT / Zee Lane Denim

Първокласна грация

FLORENCE, ITALY - JANUARY 13: People attend 91st Pitti Immagine Uomo, which is one of the worlds most important platforms for mens clothing and accessory collections, is held in Florence, Italy on January 13, 2017. (Photo by Carlo Bressan/Anadolu Agency/Getty Images)

Говорейки си за елегантност няма как да пропуснем и „тежката артилерия“ при мъжката мода - костюмите. Мразовитото януарско време не попречи на модните стрийт водители да изявят своята неподражаема изтънченост с голяма доза ретро стил и шикозна екстравагантност. Европейските улици по време на седмиците на модата често заприличват на филмова снимачна площадка, отнасяща ни в друг век, именно заради впечатляващите визии на подобни модни последователи. Въпреки спретнатата си визия, дендитата не пропуснаха да разменят ризите с плетени модели и правите панталони с такива тип „чино“. Това е доказателство за липсата на точни определени граници на модните тенденции, които сами по себе си, се менят скорострелно със или без ясни индикатори за промяна.

ййййVersace / Selected / Moschino

боотсZee Lane / Gioseppo / Loake

ппппSelected / Jack&Jones

оооппPepe Jeans London / Levi`s

Следете стрийт тенденциите, но не изневерявайте на собственото си модно въображение и градски дух. Go, boys!!!


Credits: Getty Images