Skip to main content

ТЕНДЕНЦИИ ПРИ МАНИКЮРА – ЕСЕН/ЗИМА 2016-2017

Когато става въпрос за маникюр, винаги сме в търсене на нещо ново, нещо различно, и естествено, нещо модерно. До този момент не смеехме да определим маникюра като твърдо зависима от световните тенденции зона. Този сезон обаче, мнението ни по въпроса тотално се промени. Странно или не, дизайнът на ноктите често ще води, а понякога дори ще определя цялостното настроение на дневната и вечерна визия през есенно-зимния период. Чудите се как? Отговорът ще откриете в специалната ни селекция от актуални тенденции при маникюра.

50 (или повече) нюанса сиво

топ-тенденции-маникюр-5

Не се заблуждавайте! Фина ивица сиво на върха на ноктите може да стои деликатно и нежно, но за да следвате този тренд, ще се наложи да доведете нещата до съвсем ново ниво. Вечно актуалното сиво този път идва с богата палитра от нюанси, с помощта на които ноктите ви ще изглеждат така, сякаш са били залeти обилно със сив акварел. Пастелният сив тон е комбиниран със загадъчен лавандулов отенък, който по-смелите биха могли да прелеят внимателно до тъмно нефтено сиво.

Още по-натурално, още по-естествено

топ-тенденции-при-маникюра-2

Ако натуралните нюанси са ви слабост, този сезон определено е повод за радост за вас. През есенно-зимните дни естествените нюанси ще са в своя моден апогей, придавайки чистота и минималистичен вид на ноктите ви, които, повярвайте ни, няма да останат незабелязани.

Мека розова топлина

тенденции-при-маникюра

Ако се нуждаете от допълнителна доза женственост и свежест, комбинацията между кремаво розово и бляскаво златно е чудесен начин да постигнете подобен ефект. Ако трябва да сме съвсем точни – с точно това розово, в точно това количество, е просто невъзможно да сбъркате. Ето ви предизвикателство: опитайте да съчетаете цветовата гама на грима си с тази на маникюра. Усилието ще си струва, уверяваме ви.

Металическо настроение

топ-тенденции-маникюр-6

Бронзово, сребърно, златно, а защо не и леки нюанси на тъмнорозово – изборът е ваш, стига да е с метален отблясък. В тази тренд група се включва и т.нар. огледален маникюр, който се превърна в световна сензация още в началото на годината. Така мечтаният бляскав вид може да постигнете чрез хроматичен лак, изкрящ изкуствен маникюр или ярки пигментни пудри за нокти.

Артистично настроение

топ-тенденции-при-маникюра-3

Без наличието на професионален опит, арт-маникюрът се смята за трудно постижима цел, дори и за най-големите ентусиасти. Добрата новина за всички любители на артистичния дизайн е, че напоследък графичните мотиви и методи за изработка стремително вървят към опростяване. Що се отнася до цветовия диапазон – ограничения няма. Потърсете вдъхновението и се отдайте на творчески подвизи!

Краен минимализъм

топ-тенденции-маникюр- 5

Малкото винаги е повече. Този сезон минималистичният маникюр е супер елегантен и лесно постижим. Опитайте да добавите цветна точица или просто тънка линия, минаваща през нокътя , и вече сте направили достатъчно. Минимално количество усилие с максимален ефект.

Опал и пак опал

топ-тенденции-маникюр-6

Имайки предвид колко мащабна беше опал тенденцията при косите през 2015 г., не сме никак изненадани, че трендът се мести при маникюра през настоящия сезон. Независимо дали ще използвате бледи или ултра тъмни, перлени цветове, ноктите ви ще изглеждат на ниво, както за среща с приятели, така и за вечерно бляскаво събитие.

Опитайте се да гледате на нанасянето на лак като на рисуване с бои. Веднъж възприемете ли го по този начин, всяка комбинация ще ви изглежда подходяща.


Credits: Getty Images