Skip to main content

УЛИЧНА МОДА: Париж vs. Милано

В края на модния месец правим равносметка на всичко, което видяхме и особено на случващото се преди и след ревютата в Париж и Милано. Сега вече можем спокойно да разгледаме всички снимки на модните диктаторки и да решим кои тенденции ще са актуални през сезона.

Червено в Париж vs. зелен цвят в Милано

Paris 4

Париж си остава градът с най-пищната модна седмица, но този сезон всичко е подчинено на червения цвят – понякога избран като цялостно решение, а друг път само като ярък акцент. От друга страна Милано този сезон е в зелено.

Screen shot 2016-03-10 at 1.54.03 PM

Типография в Париж vs. ориенталски цветя в Милано

Надписите бяха водеща тема в Париж и често срещан мотив в облеклата на модните икони. Подкрепяме с две ръце, също както и принтът на екзотични цветя, който покриваше улиците на Милано.

Paris 5

Screen shot 2016-03-10 at 1.54.50 PM

Асиметрия в Париж vs. миди дължина в Милано

Paris 3

Доста нетипична тенденция за парижката улична мода, но факт – асиметричните модели са навсякъде, особено при полите. Междувременно в Милано дължината е задължително миди. Небрежен на пръв поглед стил, но на високо ниво.

Screen shot 2016-03-10 at 1.53.24 PM

Какво е общото? Плисето!

Paris 2И все пак трябва да има нещо общо между тези два свята, нали? Плисето! Тази тенденция лесно откриваме и в двете модни столици. Полите са водещият елемент този сезон, понякога в доста смели принтове, но винаги внасящи нужната доза женственост.

Screen shot 2016-03-10 at 1.51.24 PM