Skip to main content

Цветовете на 2016: Розов кварц и Серенити

FTD

Всяка година през декември от Pantone съобщават онзи цвят, който ще бъде Цветът на следващата година. Това е един от най-важните индикатори в света на модата. Тази година от Pantone предизвикаха сензация, като за пръв път избраха не един, а два цвята за 2016 г. Всъщност цветът на годината е комбинацията от двата красиви пастелни нюанса: Розов кварц и Серенити – красиво светлорозово и нежно бебешкосиньо.

Дуализмът е една от най-важните теми в днешни дни – дните на равенство между половете – и той отвори много врати към различен подход дори към стандартни понятия. Едно от тези понятия беше именно цветовата гама, в която традиционните асоциации бяха разчупени. Идеята, която се крие зад избора на тези успокояващи нюанси, е желанието на Pantone да се открие антидот за стресирания и забързан начин на живот, който водим все по-често. Използваните ключови думи са баланс, спокойствие, благосъстояние, съвместимост, равенство и покой. И наистина – меката топлина на розовия цвят и успокояващият ефект на синия са перфектната комбинация за тази цел. Те „говорят“ за връзка, мир и спокоен ред. От друга страна, изборът е също така символичен и носи скрито важно послание: розовото представлява женствеността, а синьото – мъжеството – две сили, които не трябва да се противопоставят, а да се събират, за да формират неразрушим съюз.

insert products

Ние във Fashion Days сме очаровани от позитивното послание на Pantone и вече сме влюбени в тези меки пастели. Ето защо подготвихме специална селекция за вас, посветена на Цветовете на годината – Розов кварц и Серенити. Подгответе се да сте в крак с модните тенденции през 2016 г. - вижте селекцията тук!

ПАЗАРУВАЙТЕ СЕГА >> ЦВЕТОВЕТЕ НА 2016 г.