Skip to main content

007. Актьорите, които играха Джеймс Бонд.

Има определен стил, който се свързва с 007, има определена кола, в която Джеймс Бонд се озовава по време на своите мисии, но нека видим кои са актьорите, които играха тази ключова роля през годините.

Мъжете искат да се обличат като него, да поръчват напитки в барове като него и така лесно да съблазняват само с намигване... И все пак, нужен е актьор с огромен талант, за да се вдъхне живот на легендарния агент.

Sean Connery

Sean Connery не е голямо холивудско име преди да се появи Джеймс Бонд. В началото той дори се колебае дали иска роля във филмова поредица. „Голдфингър“ - филмът с негово участие от 1964 г. - до ден днешен е един от най-популярните филми за Бонд.

Woody AllenWoody Allen вероятно е човекът, когото не сте очаквали да откриете в този списък. През 1967 г. в „Казино Роял“ Allen играе Jimmy Bond – племенникът на агент 007, който управлява терористична организация.

George LazenbyПрез 1969 г. във филма „В служба на Нейно величество“ George Lazenby демонстрира непреходна игра. Той се включва само в един филм за Джеймс Бонд, след като Sean Connery изразява желанието си да напусне сагата. За щастие господин Connery се връща срещу скромните 1.5 милиона британски лири през 1971 г. „Диамантите са вечни” е истински шедьовър и актьорът си струва всеки пенс.

Roger MooreSir Roger Moore безспорно е едно от имената, които оглавяват списъка с 007 агенти. Той участва в няколко от филмите за Джеймс Бонд и се слави не само с впечатляващата си игра, а и с вдигнатата вежда и разсеян вид. Филмът „Октопуси“ от 1983 г. печели над $187 милиона.

Timothy DaltonСлед 12 години в играта Roger Moore отстъпва позицията на Timothy Dalton. Чаровният актьор ни кара да видим Джеймс Бонд в нова светлина, а „Упълномощен да убива“ до ден днешен е един от любимите ни филми за британския агент.

Pierce BrosnanPierce Brosnan донесе много слава и печалби на филмовата индустрия от ролята си на Джеймс Бонд. „Винаги ще има утре“, „Златното око“ и „Само един свят не стига“ са три от най-запомнящите се негови филми.

FTDDaniel Craig е Джеймс Бонд на наши дни. Първата му роля е през 2006 г. и до днес британският актьор е убийствено стилен в ролята на агента. Craig е въплъщението на Бонд от 21-ви век и ни кара да видим пълния му потенциал като опасен и съблазнителен 007. Сега той е на сериозна мисия в „Спектър“


Credits: Getty Images