Skip to main content

3 мяу-мяу звезди на гости във FASHION DAYS

CAT DAY


Днес празнуваме Световния ден на котката! И се вълнуваме, защото отдадено обичаме малките си мъркащи терапевти. Които с любов могат да излекуват сякаш всичко. И правят всеки ден по-пухкав, специален и щастлив.

За празника си поканихме сладурски гости. Три котета, които обичайно виждаме около любимите ни инфлуенсъри в Youtube и Instagram. Само че този път ги каним сами под светлините на прожекторите, за да ни разкажат малко повече за себе си.

Заедно ще направим и дарение, за да подкрепим малките им другари в беда с помощта на Animal Rescue Sofia. 
Съвсем на финала пък имаме и малка изненада за теб – мяу-мяу мода за пораснали и не чак толкова момичета :)
Оставяме те в добра компания!

Първи в гост длъжност стъпва Златин, знаменит риж чаровник и пръв другар на Котарака Румен (макар и последния често да оспорва тази точка). Запазваме автентичния правопис и те срещаме с това златно момче:


Zlatin 1

Много хубаво име, на кого си кръстен?
чистачад на моята тоалента по-някога ме нарича злостър златното влечуго, но фсъшнос асе казван златим разсадникоф. намерен сам прет блок десед ваф столичнияд квартал разсадника, кадето сам бил оставен ваф едим кашом заедно сас брад ми. одтам идва фамилията ми. а сам златим, заштото сам златем одвън и одвътре. 

Лесно ли е да делиш дом с известен “инфлоенцар” като Котарака Румен?
шефад е голям човек! толкова е голям, че чак по-някога ме е цтрах, че ако по-расне оште мяуко няма да остане място за мене, но засега се сместваме някак ваф апартамента. добре че ас поне сам конпактем. 
иначе од него могад дасе научат много интересми нешта. напримерно как да разпознаеш човек коя зодия е по-това как си вади мохата од супата, истимската история на ноевияд кофчек, как се приготвя бьоф строганоф за кодкомани и други такива ного по-лезни ралти. изопшто не скочаеме. съшто ме е научил и на правопиз, както и да броя до четери на амглийски, по-неже той е бритамец. ето вище: лан, чу, фри, фо!!1


Zlatin i Rumen

Знаеш, ли че имаш много красиви уши?
шефад казва, че това неса истимски оши а радиолокатори посрецтвом които ас по-лочаван имструкции од изванземните, които са ме внедрили на пламетата земя зада испраштан информациа фкосмоса, обаче аси ги харесван. правят ме да изглеждан по висок. и най вече по ошат. не ле?

Какви ги вършиш, когато у дома няма никого?
еееемииии, различни ралти. обичан дасе занимаван напримерно сас градинарство – прекопаван и напояван саксийте, подкастрян растемията. но льобимото ми занимание е састезамие по-свръхскоростем петобой сас ваображаеми кодки. десциплините са: препускане по диагонал, ходене по-стена, висене на перде, двоен тулуп вархо маса и олавяне на дебела моха. после сички заедно пиеме вода од тоалентата. естествено, ваображаемите кодки пияд по мяуко вода, заштото са ваображаеми. разбираемо е.

До нас достигнаха слухове, че си падаш малко беладжия. Кои са най-сериозните ти постижения в дисциплината бутам-троша-съсипвам?
всъшнос най високите ми по-стижемия са ваф десциплината подушван-качван се на масата-изяждан. ного сам изяштем по-прерода! имам гомям ентерес ваф областа на коленарията. ного харесван храната на чистачад на нашата тоалента и фчаснос бамичките мо. шефад казва, че вероятно имам кух крак и затова сам ваф састоямие да изям три пъти по-вече храна од нормална кодка. може и така дае. незнам точно.


Zlatin 3

Какво си пожелаваш по случай Световния ден на целокупния котешки народ?
искан да по-желая на сички братя и сестри мир на земята и дасе затвори озомовата дубка. НЕ! НЕ! чакайте! не го пишете това. напишете – котаракад златим по-желава на сички кодки даса винаги плътно наядени с вкусна храна и чистачите на тоалентите им ного даги слушад. така напишете! 

съшто искан да кажа на хората, като видят кашомче с мяуки котемца на улицата, дане го подминават, ами да го земад фкъшти и ако не могат да задаржат сички котемца, дасе опитат да намерят къшти за тях. заштото никога незнаеш дали кодката която си подминал, един дем няма като мене да дава интервюта и да каже на сички, какъв лош човек си ти. нале.

Думата сега даваме на мис Одри. Изящната гордост на Ипси от блога Kittyfromthecity.com. Одри редовно завзема сторитата на Ипси в Instagram… и да си признаем, много ни харесва. Запознайте се!


Audrey

Разкажи ни как се открихте с Ипси?
Родом съм от Пловдив и през ноември 2016-а година, малко след като се родих, с брат ми решихме да откраднем кола. За съжаление обаче се заклещихме в предния капак и така полицията направи акция по спасяването ни. Понеже сме истински герои, имаше видео от акцията във фейсбук. Ипси ме видяла и пожелала, в съобщение към видеото (или модерно казано, копи), което гласяло: Мъжкото коте си намери дом, ако за женското коте не се намери дом до 24 ч. отива на улицата). И тя реши да ми предложи да съжителстваме заедно в Софията. Няма да влизам в детайли за пътуването ми Пловдив - София, но ще кажа, че за човеците, които делиха автомобил с мен преживяха два часа в екзотични аромати и мяукане.

А как се сдоби с фамозното име Одри?
Като влязох в новия си дом и първото нещо, което видях беше огромен плакат на Audrey Hepburn и спях известно време го него. Това инспирира Ипси да ме кръсти Одри, но тя всъщност не знаеше, че аз спях до него, за да опозная врага си. В следващите месеци не остана и следа от плаката. Изядох го до последното ухо на лейди Hepburn. В града вече имаше само една Одри и това бях АЗ. мяууу 


Audrey 2

 


Ипси често грабва куфара и заминава да покорява света и у нас. Ти какви ги вършиш, докато нея я няма?
Умирам от скука, затова правя всевъзможни бели! Оставала съм за най-дълго време сама, когато Ипси и Ицо отидоха на меден месец. Беше толкова скучно, че се молех на котешкия бог Ису Мяу да ги сполетят беди от всякакъв характер. Така и стана, де, но за да съм сигурна, че наистина ще съжаляват за оставането ми сама, се изпиках на дивана, оставих косми във всеки ъгъл на апартамента и дори ползвах козметиката ѝ, която тя така зорко крие от мен. Изкарах 10 дни в косми и брокат, истински разкош.

Следиш ли модните тенденции?
Ох, много се старая, но този сезон не съм в топ форма и залагам на по-свободни ансамбли и костюмчета. Никога не излизам от вкъщи без малка панделка Burberry, която е от някакъв китайски сайт, но Ипси не ми казва, че е реплика, за да не се депресирам. Като казвам "излизам", имам предвид до терасата, но това са важни 100 метра, в които не се знае кой ще ме види. Ипси обеща за новия сезон да подменим изцяло гардероба ми, защото се местим в нова махала, която наричат Център.

Там ще се слея с каймака на градските котки и мисля да заложа на по-аристократични кройки като пелерина от истински котешки косъм, обемен пуловер, изплетен от котешки косми, и чифт Ray Ban, разбира се.

Къде си мечтаеш тайно Ипси да те заведе на почивка?
Искам да съчетая море с любовен туризъм. Много съм самотна откакто черният котарак, който живееше в нас, си отиде в новото семейство. Казваше се Мистър Дарси и беше истински джентълмен! Ипси каза, че в чужбина няма улични котки, а това е толкова хубаво. Затова искам да отида на онзи гръцки остров Сирос, където 55 от моя вид живеят в голяма приемна къща край брега.


Audrey 3

Какво си пожелаваш по случай Световния ден на котката?
Всички котове да имат дом. Всички! Ако харесаш някой от нашите на улицата – вземи го.

Хубави паучове на добри цени. Искам Ицо и Ипси да продължават да вдигат стандарта на нашето семейство, за да мога да ям по-скъпи храни. Любов със страстен мъжки котарак, който да ме глези. Брат или сестра, но може и от човешкия вид.

Номер три в списъка с нашите много ВИП гости е черната перла Хоуп. Най-спокойната пантера на света, която често хващаме в крачка и в кадър из видеата на Антоанет Попова. Любов изпращаме и на двамата. И даваме трибуната на Хоуп.


Hope

Как си намери името Хоуп?
Иска ми се да си го бях намерил... дадоха ми го, а аз много не го исках. Щеше ми се да е нещо по-традиционно като Георги или Петър, или пък Иван... но не, кръстиха ме Хоуп, от английски „hope“, означавало надежда..бла бла бла. Аз по душа съм си Гошо.

Какъв ще станеш като пораснеш?
Ще пораствам още? Аз мисля,че съм си добре така, тамън смъкнах няколко килца. Да ме бяхте видели преди месец-два. Ааа... вие имате предвид какво искам да работя?! Аз в момента стажувам като охранител на блока. Всяка сутрин заставам на прозореца и от 6 до 10 регулирам трафика в градинката пред блока. Може би това бих искал да работя и занапред –  мениджър охрана на блока. 


hope 2

Коя е твоята скрита страст, за която никой дори не подозира?
Освен да охранявам блока, което само по себе си е талант и моя страст, обичам и да чета. Много хора не знаят, че ми се отдава и то много. Често заставам до моята слугиня и робиня (някои я наричат Тони, други си мислят, че ми била стопанка хаха), но да, чета каквото тя чете. Признавам си, не съм фен на избора ѝ на литература, но когато аз стана писател и издам първата си стихосбирка, първо на Тони ще я дам – да види що е то качествена поезия.

Случвало ли се е да саботираш поне веднъж някое от видеата на Антоанет, за да ти обърне внимание?
Е, не бих нарекъл присъствието си саботаж, а по скоро услуга към Тони и зрителите на канала ѝ. Знам, че те всъщност гледат заради мен... чел съм коментарите.

Чухме, че си имаш ново другарче у дома. Как се разбирате с Рай?
Другарче е силна дума, бих казал последовател. От нищото се появи и първо си мислех, че са го довели, за да ме измести от трона на крал и пазител на дома. Оказа се обаче, че малкото ми било фен. Постоянно ме следи и имитира... опитва се и той да патрулира на прозореца, но глупакът е още много дребен и дори не може да скочи. Нищо де, да ме гледа и ще се научи. Иначе по цял ден ме гледа влюбено, където съм аз, там е и той... Но какво да се прави, и такива беди носи славата.  Явно оттам, откъдето се е домъкнал, гледат видеата ми в YouTube и той е бил командиран на обучение при мен. Сигурно скоро ще си ходи.


Hope2

Какво си пожелаваш по случай Световния ден на великата котешка сила?
Сега сериозно. Пожелавам си повече хора да осиновяват котки, първо, защото ние сме велики същества и те само могат да са благодарни за нашето съществуване, но и защото поне пред моя блок има много бездомни котки... малки, големи, средни размери, но всички са големи красавци. Трябва да разберете обаче, че това пречи на патрулирането ми, така че осиновявайте СМЕЛО!

След толкова много котета в нашия блог няма как да не сме вдъхновени. Ще отпразнуваме Световния ден на котката и с две специални модни селекции, вдъхновени от малките и големи котки. Ето ги и тях! Едната е за порасналите момичета и ще я намериш ТУК. Другата е за малките госпожици и те очаква ТУК

Весел празник!