Skip to main content

Blick: любовна среща на порцелан и текстил

blick

авторите на изложбата: Яна Танковска и Евгения Цанкова

Стараем се да ви срещаме с любопитни градски герои, чудни събития и хора, изпълнени с идеи и неукротима енергия. Тази седмица нямахме търпение да настъпи сряда, за да се пременим и да отидем на изложба. На бижута. Защото не се сещаме за жена, която няма отношение към тези необикновени предмети - малки обекти на желание и естетическа наслада.

blick_bracelet_1
blick_brooch

Всъщност средата на седмицата може да ви изненада доста приятно с красиви и смислени събития като Blick, затова не оставяйте всички приключения за уикенда. Blick е колаборация между двама дизайнери на бижута – Яна Танковска и Евгения Цанкова, чиито творения следим отдавна и разпознаваме стила им дори насън да ни бутнат. Срещали сме ги в едни от най-интересните и артистични галерии и магазини в София. После, когато станаха част от шестимата автори от студио FORMAT, адски се зарадвахме, че вече имат свое пространство, където можем да ги посетим. Повярвайте ни, те ще ви посрещнат топло и с усмивка в уютния апартамент, ще ви почерпят с чаша вино и ще ви разведат из ателиетата и изложбената зала…

blick_brooch_3
blick_brooch_4

Винаги е по-хубаво очите сами да видят една изложба, но само за вдъхновение ще ви подскажем какво да очаквате на ул. Хан Крум 9: монохромни форми от глазиран и неглазиран порцелан, съчетан със сложна структура от текстилно въже и търсен контраст с еклектичен цвят. Цвят, който е БЛИК от отразена светлина, любов, мечти, желания и страст. Отражение, което търси оконите. Яна е виновна за порцелановата част на бижутата, а Евгения се е погрижила за сложните плетеници от текстил. А най-хубавото е, че всички обекти от изложбата се продават, така че можете да поглезите себе си или любим човек с красиво парченце изкуство. Изобщо не ни се тръгваше от закътания и пълен със съкровища апартамент на FORMAT, но поне вие имате удоволствието да пристъпите прага му за първи път. Ще ви хареса, обещаваме!

blick_brooch_7
blick_brooch_11

Blick можете да разгледате в студио FORMAT на ул. Хан Крум 9 до 19 май.