Skip to main content

Ексцентричният John Galliano

John Charles Galliano, известен просто като Galliano, родом от Гибралтар, е един от най-известните и ексцентрични дизайнери на нашето време.

През 1988 завършва Моден дизайн в Saint Martin's School of Art с отличие. Първата му колекция, Les Incroyables, силно повлияна от Френската революция, печели критиците и поставя основите на грандиозната му кариера. През 1989, само година след като завършва образованието си, Galliano представя колекция по време на Paris Fashion Week. Същата година обявява банкрут и се мести във френската столица. Късметът обаче е на негова страна и през 1991 създава костюмите за турнето на Kylie Minogue - Lets' Get to It. През 1995 е назначен за главен дизайнер на Givenchy, което го прави първия британец начело на френския гигант. Само една година след това Galliano заема позицията Главен дизайнер в Dior, замествайки Gianfranco Ferré.  През февруари 2011 е осводен от поста си, поради скандал и арест.

В началото на тази година, Galliano се завърна на модната сцена с помощта на неговия близък приятел Oscar de la Renta, който му предостави студиото си, за да подготви колекция есен/зима 2013. Трябва да признаем, че въпреки странностите му, сме обсебени от Galliano. Умението му да съчетава груби материи, изчистени силуети и силно женствени детайли в едно е наистина забележително! Никога не се страхува от промени и експерименти. Може би точно това го прави и любимец на изключително много знаменитости, най-известната от които - Kate Moss.

В историята Galliano ще остане известеню със страхотния си талант и умение винаги да остане верен на вижданията си за мода и разбира се - на безграничното му въображение. Е, да не забравяме и тънките мустаци.

Тази седмица имаме удоволствието да ви представим една страхотна колекция на британския дизайнер. Разгледайте предложенията ни тук.

Fotor01017100456Fotor01017100539


Photo Credits: Getty Images – Pascal Le Segretain/ Jason Kempin/ François Durand/ Stephen Lovekin/ Mat Szwajkos/