Skip to main content

London Fashion Week Пролет/Лято 2017

Съвсем наскоро приключи седмицата на модата в Лондон, където бяха представени новите колекции Пролет/Лято 2017. Още веднъж си припомнихме защо харесваме британската модна седмица толкова много: в нея се усеща духът на изкуството и свободата, тя е по-разнообразна, по-дива и по-дръзка от всяка друга. Там винаги се случва нещо революционно и се пише история на модата. Вижте какво предложи тази година Лондон на модните ентусиаси!

Burberry

collage burberry01

Едно от най-важните ревюта за сезона беше това на Burberry. Christopher Bailey отново подходи с концепцията за пазаруване на момента (е, по-скоро след края на ревюто) на модели от колекция Есен/Зима 2016. А самата колекция е невероятна, артистична, но в същото време възможна за носене в градски условия. Вдъхновението идва от книгата Оландо на Virginia Wolf (както и филмовата адаптация на книгата) – в нея се разказва за поет, който сменя пола си и живее през няколко века. Колекцията е свят на контраста: минало и настояще, дневни аутфити и елементи, наподобяващи бельо, строги и женствени линии. Със сигурност ще останете очаровани от блузите с волани, парките и емблематичните тренчове в неутрални нюанси.

Temperley London

collage temperley london01

Трябва да признаем, че колекция Пролет/Лято 2017 на Temperley е личният ни фаворит! Видяхме модели, които олицетворяваха свободния хипи дух – красиви, ефирни, с флорални детайли и в прелестни цветове. Една истинска ода към фестивалната мода. Колекцията наблягаше на оптимистичната женственост, подчертана с ведри нюанси и нежни кройки. Макси роклите с презрамка през врата ни впечатлиха силно, както и свободните топове и обувките с цветни платформи.

Erdem

collage erdem01

Новата колекция на Erdem беше наистина специална със своето носталгично и историческо вдъхновение. Има и историческо събитие, което стои зад всичко това: бедствие от 1642 г., когато потъва кораб, натоварен с целия гардероб на Jean Ker, графиня на Роксбург. Цялото ревю сякаш беше пътешествие в миналото и представи модерен прочит на една вече отминала модна епоха. Декорациите бяха от коприна, лъскави детайли, луксозни материи, панделки, шапки и флорални щампи. Някои от модели наистина изглеждаха така, сякаш са взети назаем от някой моден исторически музей.

Topshop Unique

collage topshop unique01

Колекцията на Topship Unique за пореден път беше земна и определено лесна за носене и съчетаване. Дрехите бяха вдъхновени от нощния живот в Лондон през 80-те в клубове като Camden Palace и Blitz. Бунтарският дух беше преплетен дори в най-ежедневните модели чрез секси кройки и женствени детайли. Подобно на Burberry, Topshop е в преходен период към концептуалния модел за пазаруване непосредствено след ревюто, ето защо някои от представените визии вече могат да бъдат част от есенните гардероби на любителите на бранда!


Photo credits: Getty Images