Skip to main content

Сантра и стилът

Santra main

В Сантра има една особена магия от ден 1, в който нейните песни ни срещнаха. Харесваме я като артист и като пример за личен стил, който не се побира в шепа красиви епитети. Но пък се помни! И по-важното – отличава се. Сантра не се страхува от експерименти и смели визии. Ние също. Затова се харесахме и решихме заедно да работим върху  гардероба ѝ за последния сезон на Close Up, предаването, което ни среща със звездите от друга перспектива.

Краят на сезона дойде неусетно и решихме да ви срещнем със Сантра и на територията на нашия блог. Защото харесваме компанията ѝ и искаме да я споделим и с вас:

FD: Да върнем лентата назад. Как се зароди любовта ти към модата и страстта към експериментa и неочакваните комбинации?

Сантра: Може би началото бе поставено от там, че майка ми винаги избираше дрехите ми. Това ме вбесяваше като малка и исках да дойде моментът, в който да си ги избирам сама. Имаше една рокля, за която никога не беше правилният момент. Така и не я облякох. Може би затова сега имам такъв „глад“ за това да се изразявам посредством дрехите.

FD: Какво се промени в стила ти през годините?

Сантра: Ами, понеже почти през целия ми съзнателен живот съм била популярна, човек може да отвори Google и да го види с очите си. Но мисля, че съм станала с идея по-малко ексцентрична, макар че и сега имам желанието да си облека нещо, което другите хора в повечето случаи наричат „безумно“.

FD: Какво си отиде и какво остана в гардероба ти?

Сантра: Отидоха си много ярките цветове. На тяхно място дойдоха по-пастелните тонове.


Santra 2

Виж селекцията на Сантра ТУК


FD: Добре де, няма как да не те попитаме – имала ли си запомнящи се модни гафове някога през всичките тези години? Разкажи ни и за тях!

Сантра: Хаха! Да! Не искам да си спомням много за тях... НО ще кажа само това: леопардови боти с отворени пръсти и черен чорапогащник.

FD: Кое те вдъхновява най-силно в избора ти на нови придобивки – списания, пътувания, Instagram или може би друго?

Сантра: Ами някакъв селективен образ от всичко, което съм видяла. „Сексът и градът“, Кремена Халваджиян, парижанките, street style и Pinterest.

FD: Имаш ли си проверени стайлинг трикове за моментите, в които имаш много малко време, за да избереш какво да облечеш?

Сантра: Да. Спазвам пропорциите и нещата, които знам, че ми отиват.

FD: Време е да ни разкриеш рецептата – как подбираше различните аутфити, с които се появи на екран за новия сезон на Close Up?

Сантра: Отново по същия начин. Знам какво ми отива и обличам него. Но исках да съм по-ежедневна. Тъй като предаването се занимава с ежедневието на гостите. Не исках нищо прекалено, от друга страна ми харесваше да правя някои странни комбинации, които в най-честия случай аудиторията в Instagram отхвърляше. Повечето хора обичат изпитаното и познатото, вместо различното. В този сезон им се доверих. Но в следващия обещавам да има някои по-раздвижени елементи.


Santra 3

Виж селекцията на Сантра ТУК


FD: Кои бяха безапелационните модни хитове на лято 2019 и успяха ли те да се промъкнат в личната ти колекция?

Сантра: Хмм. Не обичам думата "тенденции", нито "модерно". Не обичам, когато някой каже: „този сезон синьото е много актуално“. Направо настръхвам. И избягвам цвета абсолютно тенденциозно. Аз имам личен стил – това, което лично на мен ми харесва. Имам една реч за TED , можете да я изгледате и да видите какви са вярванията ми по въпроса. Така или иначе има неща, които възприемам за модерни още от 15 години насам. Например смесването на коприна с пaмук или плетива, а ако сложим и маратонки, вече съм щастлива. За да завърша темата, има нови елементи, които ме печелят, но като цяло знам какво ми отива, стои добре и т.н., кои модели са ок за фигурата ми и няма да ги сменя с конкретна пола просто защото е модерна.

FD: Кои са дрехите, които изиграха главна роля в гардероба ти и носи най-много през последния сезон?

Сантра: Разбира се, това са маратонките. Обожавам ги. Това е положението. Отвъд тях – тениските, клиновете и роклите. Може би едно ново откритие за мен все пак са дънковите панталонки. Преди тази година никога не бях носила такива.

FD: Имаш ли си незаменими аксесоари и кои са те?

Сантра: Точно за това си мислех вчера. Има неща , в които човек си заслужава да инвестира повече. Това са часовник, бижута от благородни метали и камъни, слънчеви очила и чанти. Така че  това описва незаменимите за мен такива, плюс хубави шалове от естествени материи.


Santra 3

Виж селекцията на Сантра ТУК


FD: Какво ти се носи през есента?

Сантра: Отсега любимата ми комбинация е оувърсайз суитшърт с качулка, сатенена пола, маратонки или меки ботуши тип UGG.

FD: И за финал, кой е най-добрият съвет за стил и облекло, който някога си получавала?

Сантра: Не следвай модните тенденции. Намери какво ти отива чисто в пропорционален смисъл, цветова гама и изгради собствения си стил според личното ти усещане и това какъв живот живееш и искаш да имаш. Например аз не ходя на работа в офис и когато имам срещи, мога да се облека абсолютно спортно или пък дори официално, ако се чувствам така или е адекватно на ситуацията. Просто намери себе си в реалността, в която живееш и не оставяй някой да ти казва, че „синьото е много актуално този сезон“. Особено, ако синьото не ти отива. Просто разбери кой си и бъди себе си! Клише е, но е най-добрият съвет, според мен.


За финал си запазихме една малка изненада. Освен микс от страхотни модни находки, Сантра забърка и микс с убийствена музика за теб, чуй го ТУК!

Santra 4