Skip to main content

Супер сили в гардероба

main photo


Запитахме се кои са дрехите, които ни провокират да се чувстваме като най-добрата версия на себе си. Онези 5 закачалки в гардероба, които винаги ще имат запазена първа линия за нас. Какво обличаме, когато ни предстои да презентираме пред 500 човека и какво носим, когато излизаме на вечеря с единствения, който кара сърцето ни да излиза извън релси? Отговорът е тук. Супер момичетата не развяват пелерини на филмови герои, нямат си несиметрично S на гърдите, но пък винаги наместват грациозно невидимата си корона. Изправят брадичка, изпъват гръбнак и извървяват уверено всяка стъпка по пътя към мечтите си. Защото отлично знаят, че супер силите им туптят вляво. Вътре в тях.

Гледахме, изследвахме и анализирахме гардеробите и интервютата на десетки примери за успешни жени – основатели на мултимилионни компании, провокатори на значими социални каузи и проекти, грамадни модни инфлуенсъри и предприемачи. Жени, след които бихме се обърнали. Не защото имат съвършена очна линия и успяват да балансират 12 часа на непосилно висок ток, а защото носят у себе си онова УАУ, онази аура на увереността, която винаги успява да те докосне и впечатли.

Желанията им си приличат. Залагат на качеството в дизайна, на устойчивите материи и елементите, които гарантирано надживяват един моден сезон и с лекота преливат в следващия. В личните им колекции винаги има място за абсолютната класика – монохромен костюм в две части, ефектна обувка и малка чанта с потенциал за голям акцент във всеки аутфит. Но я има и крачката встрани от класиката – малката черна рокля в различен от преромантизирания ѝ дантелен прочит – от еко кожа и с обилен буфан – ей така, за разкош. 


2

Панталон и сако Motivi, чанта Max & Co, обувки Mango


Първа точка в shopping листа на уверените супер момичета е… супер бельото. Онази невидима на пръв поглед база, без която никоя фантастична визия не може да съществува. Златното сечение при бельото е божествената пропорция между комфорт и сексапил. Между идеалния силует и безкомпромисната материя. Открием ли съвършената миниатюра от дантела, правим всичко по силите си да сме спокойни, че попада задълго в колекциите ни.


3

Бельо Skiny, панталон Mango, обици Highsreet Jewels


Големите рамене, наследство от 80-те, са “крилете” на нашите Power Girls. Независимо дали завършват линията на перфектната вечерна рокля или на пищна бяла риза, контрастът в пропорциите – малка талия срещу илюзия за широки рамене, ни сервира точната доза женственост, която обичаме да виждаме в огледалото. 


4

Рокля Motivi, обици Motivi


Супер момичетата отдавна не се страхуват от животинските принтове. Нещо повече, развили са умението да миксират анималистичните шарки до виртуозност и ни показват нагледно как сборът от змийски десен и зебра е мисия възможна. И формира една категорична секси история за добрия смел стил на деня. Както казва нашият стилист Иван Цуцуманов: “Ако можеш успешно да комбинираш няколко животински принта, то силата вече е с теб”.


5

Риза Vila, рокля Mango, чанта Call It Spring, обувки Gioseppo

Останалото намираме във финия детайл. Бижуто на място. Добрия часовник. Смелите коктейли обици с разноцветни кристали вечер и дискретния, едва забележим, седефен блясък по време на бизнес среща. Правилното време среща правилните аксесоари. Същите, в които прозира характер, естетика и емоции. Визитните картички на супер момичетата. 

Като теб.


6

Очила Hawkers, обици Skagen, палто Koton


7

Палто Koton, риза Motivi, панталон Mango


8

Панталон и сако Motivi, чанта Max & Co


9

Панталон и сако Motivi, обувки Mango


10

Рокля Mango


 

Текст: Александра Тошева

Фотограф: Гергана Петрова

Стилист: Иван Цуцуманов

Модел: София Маровска @Visages MG

Грим и коса: Марина Младенова