Skip to main content

Летни тенденции 2015: обувките

FTD (5)

За Лято 2015 дизайнерите са ни подготвили цяла палитра от модни влияния при обувките: завръщането на 70-те години, етно мотиви, mix & match текстури, както и нахлуване на гладиаторските сандали. Ще видим още и всякакви платформи, женствени балерини, нестандартни токове… списъкът с изненади няма край! Като цяло, можем да обобщим една посока на дизайна този сезон – колкото повече каишки върху вашите обувки, толкова по-актуални ще бъдете. А ето и водещите тенденции.

collage_gladiator_1_610 px

1. Като гладиаторитеГладиаторската тематика в обувките е навсякъде край нас, няма как да не сте забелязали. Ще видите тези модели в различни вариации: пристегнати с каишки над коляното, декорирани с камъни или просто класически и женствени в съвременен дизайн. Тук правилото е, че колкото по-високо са каишките, толкова по-добре!

collage_flatforms_2_610 px

2. Равни (плат)формиКакто хиляди пъти вече сте се убедили, 70-те години отново са хит, така че равните платформи са задължителни за гардероба на всяка уважаваща себе си фешъниста. Особено в комбинация с множество каишки и декорации… Това е то! Модна икона!

collage_chuncky heels_3_610 px

3. Нестандартен ток + платформиИзглежда, че това е новата формула за успех и женствено излъчване. Платформите ни връщат няколко десетилетия, за да се озовем отново в 70-те, а в комбинация с масивния ток дуото напълно превзема лятото! Можете да експериментирате с по-агресивен дизайн или декорации, но все пак горещо препоръчваме транспарентните токове – луд-ни-ца! :)

collage_mettalics_4_610 px

4. Металически (от)блясъкКогато става дума за шик и изтънченост, няма как да пропуснем блясъка и металическите нюанси. С това определено са съгласни и някои от световноизвестните дизайнери. Обувките са перфектна опция за това да сте в тон с модните тенденции, но същевременно да не изглеждате крещящо – нека вашите обувки с металически отблясък са акцент в цялостната ви визия.

collage_sport_deluxe_5_610 px

5. Спортен луксСъвсем не липсват и спортни вибрации в репертоара на най-важните трендове при обувките, а опциите този сезон са безброй! Заложете на множество ярки цветове и разнообразни детайли в декорацията и няма как да сгрешите. Бъдете свежи и забележими в своя спортен лукс!


Credits: Getty Images.