Skip to main content

ОТВЪД МАРКАТА: LEVI'S

Чуем ли деним, една от първите ни асоциации несъмнено би включила името Levi’s. Иконичен в модата, пионер в облеклото и синоним на качество. Всяко определение би подходило на бранда-иноватор, още от основането му през далечната 1853 година в Сан Франциско.main-raw-two-horse

През 1873 г., Levi Strauss патентова първите сини дънки с нитове, чието главно предназначение тогава е да служи като мъжко работно облекло на миньорите в Калифорния, предвид качествата и свойствата си като издръжливост и лесна поддръжка. Този модел познаваме днес като иконичния Levi’s 501®.

За да демонстрира здравината на своите продукти, Levi’s регистрира и започва да използва логото с двата коня през 1886 г., което разпознаваме и в наши дни. Логото търпи известни промени през годините, но все още присъства в повечето дънки на Levi’s. Друг характерен символ за всеки чифт Levi’s дънки е V-образният шев на задните джобове, използван за да ги отличава сред останалите брандове.

18_H1_Shaping_W_104_0797_RGB

Началото на 19-и век бележи много важни стратегически стъпки за компанията, като стъпването на чужди пазари, лансирането на продукти за деца, специализирани продукти за спортисти и ежедневни облекла. Важен показател за визията на бранда е предлагането на първите панталони, предназначени за жени през 1934 под името Lady Levi’s. Десетилетие, в което общественото разбиране в САЩ е, че панталоните са мъжко облекло и трябва да останат такова.

Днес, освен за дънки, продуктите на марката включват и други дрехи, аксесоари и обувки, като има линии както за мъже и жени, така и за деца.

res_a6050ebf0088f02e6fa13da6714700f4Разгледай всички предложения на сайта >>Дънките са може би един от малкото модни продукти, който не е претърпял особени промени в дизайна си, откакто е създаден. Обичаме ги, защото са еднакво актуални през всеки сезон, съчетават се лесно и винаги имаме чифт под ръка, за всеки повод.

Модният блогър и редактор, Ирина Денева (whenyouwonder.net), ни даде няколко идеи за поводи, в които можем да комбинираме цели аутфити с продукти от Levi’s. Повече от нейните съвети може да прочетеш и на страниците на блога ѝ: When you wander what to wear.#1 Festival LookFestival LookLevi's Дънкова рокля тип риза без ръкавиLevi's Яке от деним с протрити зони | Levi's Червен шал#2 First Date0 (2)Levi's Тениска с логоLevi's Дънки 501® с протрити зони Levi's Уголемено яке от деним#3 Leisure DayUntitled collageLevi's Раирана тенискаLevi's Дънки 501® със стеснен крачол | Levi's шапка #4 Rock that work outfitUntitled collagefsLevi's Карирана риза тип BoyfriendLevi's Дънки по тялото с висока талия