Skip to main content

Топ трендове в грима с Алина Манова

 

1


Имаме гигантското удоволствие да разберем повече за горещите грим тенденции на 2021-ва директно от Алина Манова, фантастичен гримьор и артист, който често твори в наши проекти. Най-актуалният вече излезе в Instagram – Ипси, Ирина Денева и Елица Бехар ни показаха тоталните трендове на годината, а Алина направи картината още по-въздействаща със съответния грим. Ето какво ни разказа тя за всеки по отделно:    
    
    
Ирина     


6


Яке Missguided / Дънки Missguided / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи


 

За деним селекцията на Ирина направих по-пикантен грим с леки препратки към 50-те и диско ерата от 80-те, изразени в сенки с фин холограмен блясък, съчетан със силно изразена активна очна линия и аленочервено червило.     
    
Съвети:     
За всички дами, които малко се плашат от голямата очната линия – не се отказвайте! Най-лесната техника за нанасяне е като НЕ започвате от началото на окото, а от края му.     


7

Яке Missguided / Дънки Missguided / Чанта Love Moschino / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи


1 - Гледайте направо в огледало.     
2 - Маркирайте с малка точица там, където искате да свършва очната линия.     
3 - Изтеглете с четката/апликатора от ъгълчето, в което се срещат горен и долен клепач до маркираната точка.     
4 - Изтеглете линия от точката до средата или началото на окото, като във вътрешния си край тя трябва да бъде най-тънка и прелята с миглите.     
5 - Запълнете оставащото пространство и готово!     
    
Ипси    


4


 Пуловер Koton / Чанта Violeta by Mango / Снимка: Радина Ганчева / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи


За пастелните и романтични нюанси в избора на Ипси реших да направим топли опушени очи с кехлибарени пигменти и червени сенки, които се засилват все повече в новите колекции на повечето брандове. Отиват на всякакъв цвят очи и всъщност  го правят по-интензивен и подчертан. А устните са омбре в nude тоналност и напомнят на  грима от 90-те, който отново е тотален хит в бюти света.     


5


Пуловер NA-KD / Пола Banana Republic / Чанта Marc Jacobs / Боти Steve Madden / Снимка: Радина Ганчева / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи


Съвети:     
Когато използвате сенки с различни бляскави, металически или перлени частици, използвайте пръстите си за нанасяне, защото се захващат много добре за кожата и трансферът на пигмента върху клепача е в пъти по-активен.     
    
За омбре устните,  контурирайте първо с молив, а после използвайте два цвята червило, като по-светлия от избраната гамата поставете в центъра на устните и блендирайте, за да създадете оптически още повече обем.     
    
Ели    


2

Рокля Monarh / Снимка: Борис Михайлов / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи
    


При Ели гримът е в типичния пин-ъп стил, иделаен партньор за винтидж вълните в прическата. Меки контури, сияйна кожа, съблазнителна очна линия, изразителни вежди и матово червено червило с топъл подтон.     
    
Съвети:     
За постигането този тип грим ще ви помогне и финален щрих с телесен цвят молив по водната линия на окото, с който ще неутрализарате зачервяванията и ще отворите погледа още повече.     


3

Рокля Monarh / Снимка: Борис Михайлов / Грим: Алина Манова / Коса: Парашкев Тодоров - Финчи


А ако сега прохождате с червеното червило, съветвам ви да започнете с матово, защото стои чудесно на всички, а и с него по-лесно можете да манипулирате формата на устните. Лесен начин, с който да направите по-изразителен контур е, ако, противно на “правилата”, първо нанесете червилото и след това довършите и с молив графиката на устните.     
     
    
Още няколко тенденции, освен червените сенки и разработките на грим в различните декади:    
    
*Лунички*    
    
За любителите на новите трендове в грима, луничките са на показ! Това е чудесно, защото масово жените се притесняват от тях, вместо да ги разхождат с гордост. За нас гримьорите те винаги са били адски чаровни и редовно ги произвеждаме с малко грим. Можете да използвате молив за очи, за вежди, а също и матови сенки в земни кафяви нюанси. След като нанесете по кожата, потупайте с пръст отгоре, за да се слеят с нея и да изглеждат по- натурално.   


10

 Снимка: Георги Андинов / Грим и коса: Алина Манова / Модел: Ивона Петкова (Ivet Fashion)
    


*Сияйна кожа*    
    
Все повече самата кожа става акцент в грима и се обръща внимание на добрата грижа и хидратация.     
    
Освен бялата козметика обаче, вече има толкова много нови продукти, под формата на гелчета и балсами, които създават допълнителен glowy ефект, който може да се използва мултифункционално върху устни, скули и клепачите за т. нар. “wet look”.     
    
*Soap Brows*    
    
Докато миналата година масово по кориците на списанията бяха изрусените вежди, през последните месеци навсякъде можем да видим перфектно подредени, сресани нагоре и фиксирани вежди- т.нар. “soap brows” или в буквален превод сапунени вежди. Това е гримьорски похват още от едно време, но сега изведнъж избухна в пространството и се превърна в тренд. Много лесно се постига и дори не ви е нужен специален брандиран продукт. Вземете обикновен сапун, спули за вежди (четка с формата на тази от спирала), намокрете сапуна с малко визин или фиксиращ спрей, натъркайте леко четката и срешете веждите във възходяща посока към челото. След минутка формулата ще изсъхне и voila!      
    
*Изнесен руж*    
    
Ружът става все по- мултифункционален продукт за освежаване на цялото лице, а ако е кремообразен, той автоматично може да се ползва и за устните.     
    
Чудесно е, че един от едиториалните подходи към него става все по-често срещан, а именно изнасянето му към слепоочията с преливка към клепача, веждите и линията на косата. Разработката може да е съвсем лека, като проследите всички високи точки на лицето – скули, нос, неподвожната част на клепача , и така имитирате лек загар от слънцето. Ако ви допада нещо по-дръзко, подходящо за вечер. може да прелеете два цвята руж към слепоочията и челото и постигнете малко по-луксозен елемент към грима.     


9

Снимка: Георги Андинов за Go Guide / Грим и коса: Алина Манова / Стилист: Антония Йорданова/ Гардероб Fashion Days / Модел: Мина Маркова