Skip to main content

Слънчеви очила с ретро форми

FTD

Слънчевите очила отдавна са се превърнали в задължителен моден аксесоар и за двата пола. Светът може да благодари на Hollywood за това явление. Първоначалната цел на очилата е била да предпазва пилотите, но ако се върнем назад в 30-те години, Холивудските звезди също започнали да ги носят като аксесоар.

Споделяме нашите 3 ретро фаворита, които обаче няма скоро да излязат от мода!

Тип Wayfarers

Още не е измислен аналог на български език за този тип очила, затова запомнете как се изписва - wayfarers. Ray Ban Wayfarers се превръщат в тотална класика заради филми като "Breakfast at Tiffanys", "Blues Brothers" или "Risky Business" с Tom Cruise.Пасват на овални и сърцевидни лица.

wayfarers

Кръгли

От Janis Joplin дo John Lennon и Liam Gallagher - всяка рок звезда знае, че очилата трябва да са кръгли и много, много ретро! Харесваме ги най-много със златисти огледални стъкла! Така хем сте инкогнито, хем излъчвате нотка лукс и специално отношение към модата.Пасват на овални, квадратни или сърцевидни лица.

round

Котешко око

Отличителният, извит нагоре стил и линии придава на лицето женствено и приятно излъчване - затова и котешкото око е фетиш на всяка фешъниста по света. Тези очила стават популярни през 50-те и 60-те години, а рамките им се появяват в хиляди цветни варианти.Пасват на овални, квадратни или сърцевидни лица.

cateye

Създай своя собствена ретро визия с нашата селекция слънчеви очила. Избирайте сред богата палитра от рамки, цветове и десени и открийте своя перфектен чифт още днес!