Skip to main content

Fashion Week Australia Resort 2017

Безспорно най-важните модни столици са Париж, Лондон, Милано и Ню Йорк, но за да изследват целия спектър на модата, нейните фенове и почитатели трябва да погледнат отвъд границите на тези градове и да са запознати с най-новите дизайнери по цял свят. Ето защо тази седмица всички погледи са обърнати към Fashion Week Australia Resort 2017.

featured australia fw

Вероятно често ви попадат понятията Resort или Cruise collection. Това всъщност са онези колекции, които предшестват колекции Пролет/Лято, като дизайнерите ги представят от май до юли. Термините resort (курорт) и cruise (круиз) всъщност идват от клиентите от висшето общество, които пътуват непрестанно и попълват гардеробите се за летните ваканции в красиво курортно селище или на луксозен круиз.

Нека видим изкуството на австралийските дизайнери!

Toni Maticevski

coll toni maticevski

Тук говорим за спектакъл, който всеки ще помни заради уникалните детайли: пищни маншети, капси и връзки, както и невероятни рокли. Toni Maticevski определено впечатли с екстравагантност.

Ginger & Smart

coll ginger & smart

Двете сестри представиха луксозна и доста свежа колекция за най-горещите дни на лятото. Видяхме сексапилно плажно облекло, красиви силуети, дълги ръкави, асиметрични подгъви и деколтета с паднало рамо. Меките падащи материи са идеалният избор за летни приключения.

Bianca Spender

coll bianca spender

В тази колекция елементите от дамския гардероб се срещаха с тези от мъжкия чрез прекрасни луксозни материи. Воланите и драпираният дизайн бяха основните мотиви и пресъздаваха носталгията по 90-те. Харесахме деликатния женствен стил, роклите с презрамки и панталоните с разкроен крачол.

Akira

coll akira

Роден в Япония, дизайнерът Akira Isogawa заложи на небрежност и семпли кройки, изчистени линии, минимализъм и закачливи шарки. Симпатични модели са идеалното комфортно допълнение за лятото.


Photo credits: Getty Images