Skip to main content

Запомни Деня на Земята <3


cover Earth day


Винаги се вълнуваме за 22 април – Деня на земята! Празник, който обединява милиони души по целия свят зад една обща кауза – любовта към света, който обитаваме. А тази година, повече от всякога, се  чувстваме свързани помежду си от едни и същи емоции и надежди. Липсва ни свободният контакт с природата и сякаш я оценяваме още веднъж, съвсем наново и така дълбоко.

Природата е и наше грамадно вдъхновение! Ето защо приютяваме във Fashion Days стотици и стотици модели от органични, рециклирани и щадящи околната среда материи. 

Имаме щастието да предлагаме обувките и аксесоарите на Call It Spring, първия бранд, който е официално сертифициран като Climate  Neutral. Всички продукти на бранда от последните му колекции са 100% веган. И са произведени без да бъдат използвани никакви животински продукти – кожа, пух, пера, вълна, коприна и други.

Още един от брандовете, с които особено се гордеем, е UCON AcrobaticsМарката използва отпадъчни PET бутилки за производството на платовете, от които се изработват раниците и чантите, които ни поднася. От около 20 бутилки се създава нова раница. А за да постигнат водоотблъскващ ефект на чантите си, не използват полифлуорирани химикали, а обработват материите си с продукт на базата на екологичен силикон.

Adidas също дават отличен пример в използването на рециклирани материали. С всяка нова колекция все по-голяма част от дрехите и обувките им се произвеждат от рециклиран полиестер. С използването на рециклиран полиестер, производството намаля влиянието си върху околната среда с 20 до 60%, спрямо при произвеждането на нов полиестер. Брандът, заедно с Parley Ocean Plastic, събира, преработва и използва в производството си пластмасови отпадъци.

Специално за Деня на Земята събрахме отново за вас няколко важни селекции от следните материи:


cotton


Носи ти същия комфорт като останалия памук, но е отгледан по-съзидателно и издържа повече. Органичният памук расте върху чиста почва, която не се обработва с химикали, а готовата реколта се събира изцяло чрез естествени методи. Ето и нашите селекции за НЕГО И НЕЯ.

7


Тениска EDC by Esprit / Суитшърт Mango / тениска G-Star RAW


8

Тениска Selected Homme / Тениска O'Neill / Тениска Esprit


lyocell


Лиоселът ни напомня допира на коприната и прохладата на лена. Влакната му са антибактериали и не дразнят кожата. Добива се в устойчиви за природата свободни ферми. Лиоселът е влакно, извлечено от дървесна целулоза и образува впечатляваща материя – 100% биоразградима, мека, но немачкаема. Ето ти малка колекция за НЕГО и за НЕЯ.


5

Рокля Mango / Сако Mango / Шлифер Mango


6

Риза Wrangler / Риза Mango / Риза Selected Homme


pol


Рециклираният полиестер представлява синтетична материя, произведена от рецикликлирани материали като пластмасови бутилки и текстилни остатъци. Изпъква със страхотна функционалност и здравина. Напомня на традиционния полиестер, но е по-щадящ към околната среда като производствен процес. Ето и нашата селекция за НЕГО и за НЕЯ.


3

Топ Mango / Пола Vila / Рокля Vero Moda


4

Суитшърт Jack&Jones/ Тренч Selected Homme / Суитшърт G-Star Raw


modal


Модалът е полусинтентична материя. Изработва се на основата на целулоза от букови дървета или друг вид дървесина. Понякога дори от водорасли. Модалът е мек, устойчив, хипоалергичен и отличен за създаването на спортни облекла и аксесоари. Ето ги нашите предложения за НЕГО и НЕЯ.


1

Тениска Guess / Сако Mango / Тениска Guess


2

Риза Mango / Панталон Esprit / Тениска Ted Baker