Skip to main content

Как да носим дантела?

FTD

Ренесансът на нежната дантела започна да се превръща в любимия ни летен тренд за 2015. Обожаваме го, защото виждаме дантелата във все повече варианти и нови амплоа. Тя е винаги свежа и може да се носи по хиляди начини и в разнообразни стилове. Ето и нашите съвети как да комбинирате дантела и да изглеждате зашеметяващо!

1. Първата ни мисъл, когато помислим за дантела, е романтика и нежност. Ако си падате по женствения стил – достатъчен е дори акцент в цялостния аутфит.

2. Дантелата е синоним на универсален шик. На практика няма как да сгрешите с нея.

3. Винаги си имайте едно наум, че тази материя е прозрачна, така че внимавайте какво обличате под нея – нека елементите са координирани по цвят. Е, разбира се, можете да поиграете с контраста и да заложите на ярки и провокативни нюанси.

collage 1 lace

4. Дантелата е основна материя при фестивалните визии. Тя е не само секси, но и практична в горещите летни дни (напоследък и нощи)... Вечна класика ще си остане комбинацията между дантелен топ и шорти от деним!

5. Ако идеята ви е да изглеждате супершик на плажа, изберете дантелен кафтан или рокля върху банския!

6. Ако случайно романтичното излъчване ви идва в повече с рокля или блуза, опитайте с аксесоари от дантела – гривна или диадема биха били чудесен избор!

collage 2 lace

7. Ще постигнете тотално различен ефект, носейки бяла или черна дантела. Докато първата се свързва с крехката женственост и невинност, черната ще добави малко по-мрачно готик излъчване. Изборът е ваш!

8. Дантелата също е перфектно вдъхновение за 70-тарския дух, който шества по модните подиуми този сезон – изпълнен с носталгия и романтичен дух от близкото минало!

9. Експериментите с дантела не свършват дотук – можете да избирате измежду различни принтове, перфорации и релефни материи.

collage 3 lace

Нашите стилисти препоръчват >> ДАНТЕЛА


Credits: Getty Images